onsdag 24 juni 2020

Lucas är inte i skolan av Malin Roca AhlgrenEn igenkännande och realistisk berättelse. Jag var dock äldre när jag fick min crohns-diagnos, men min reumatism blommade ut när jag var tonåring.

Lucas är tolv år, han är kär och trivs med livet och går i skolan.Men plötsligt vänder allting och någonting oväntat inträffar.Lucas är arg och ledsen och förstår inte varför inte allt kan vara som förut längre?

Utdrag ur boken:
Lucas nickade och satte sig upp lite mer i sängen för att hålla sig vaken. 
– Jag vill att du ska veta att du kommer inte att känna dig sjuk varje dag, även om du nu har en sjukdom. Den kommer att komma och gå. När du mår sämre heter det skov. När du mår bättre heter det remission. Och tiden mellan skoven varierar jättemycket. Det är olika från person till person och olika beroende på perioder i livet. Men vad som är viktigt att komma ihåg, Lucas, det är att du kommer att ha fler bra dagar än dåliga. 
Clara log och la huvudet på sned och såg på Lucas som såg fundersam ut. 
– Det är mycket nytt att ta in nu såhär i början och jag förstår att ni har många frågor. 
– Varför har jag fått det här? 
– Det är för att ditt immunförsvar inte har fungerat som det bör. Att det inte har stängt av så att säga.

Boken är till för barn och deras anhöriga samt skolpersonal för att sprida kunskap om hur det kan vara att få en kronisk sjukdom, om hur det är att behöva medicinering, om hur viktigt det är med stöd från omgivningen och om att acceptera och att bli accepterad.Malin Roca Ahlgren
Lucas är inte i skolan: en bok om att få en kronisk sjukdom
Mrs Hyper förlag
ISBN: 9789188387240
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.