lördag 13 juni 2020

Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise MarcMarc har gjort det igen. Bara det att hon den här gången stäppar upp nivån både en och två gånger jämfört med tidigare romaner, som jag också har tyckt så mycket om. Det är en varm och hjärtlig roman som passar sig väl för lata dagar i hängmattan eller utfläkt på gräsmattan med kamomill mellan tårna och en klarblå himmel mot oändligheten. Eller varför inte uppe på höskullen? Jag njuter.

Dock är jag tveksam till om domherrar faktiskt huserar i fågelholkar?

42-åriga Hanna trivs med livet i Stockholm, men när hennes mormor skadar sig och behöver hjälp tvingas hon upp till den lilla byn Storsjöhöjden i Jämtland. Byn där hon tillbringade sin barndoms somrar är sig lik: samma ljuvliga ängar, samma vackra vyer mot fjällen ... och samma Mattias.

För tjugofem år sedan hade Hanna och Mattias en himlastormande romans här. Idag är han getbonde med eget mejeri, och lever ensam med dottern Felicia. Det dröjer inte länge innan känslorna åter väcks till liv mellan Mattias och Hanna, och Hanna blir dessutom förtjust i 9-åriga Felicia. Ändå bestämmer de sig vuxet för att hålla det på en sommarromans-nivå. Juni, juli, halva augusti.

Men Hanna bär på en hemlighet. Ett sår som aldrig läkt. Och plötsligt sker en olycka som vänder upp och ner på hela sommaren. Var hör Hanna egentligen hemma?
Marie-Louise Marc
Juni, juli, halva augusti 
Printz publishing
ISBN: 9789177712183
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Det låter som en bok helt i min smak!

    Kram och ha en god lördag :D

    SvaraRadera
  2. Låter som en mysig läsning :-)

    Ha en härlig lördag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.