tisdag 2 juni 2020

Jag ger det ett år av Ida Berner


En bok som verkligen grep tag i mig. På slutet kom tårarna. Det har inte hänt på länge, länge. Säkert flera år. Betänk då hur många böcker jag läser.

Hur ska jag göra mormor? Tänk om soc kom och hämtade oss. Tänk om vi splittras, eller tillsammans kommer till en riktig skitfamilj. Fast tänk om allt blir bättre, till och med bra ... Hur blir det då för morsan? Hon skulle nog gå under. Saker måste i vilket fall ändras. Där och då ger jag mig själv ett löfte: Jag ger det ett år.
Millan tycker det mesta i livet är skit. Egentligen allt utom småglinen, mormor (som är död), kompisarna Ellen och Liv och att skriva, läsa och lyssna på musik. Skolan, som är full av dryga och ibland elaka klasskamrater, gör inte direkt livet bättre. Och varje dag riskerar hon att någon avslöjar hur hon egentligen har det hemma. Millan lider av ångest och hon börjar skada sig själv. Så dyker Acke upp, en kille som konstigt nog verkar gilla henne. Och arslet hon har i musik ersätts av en annan lärare, en som väcker Millans intresse för skapande och att skriva låtar. Kommer mamma, och livet, kunna ändras på ett år, eller måste Millan signalera och riskera att splittra familjen? 
Det här är en bok om syskonkärlek, lojalitet, vänskap och kärlek  men också om missbruk, ångest och självskadebeteende. Ida Berner arbetar till vardags som skolkurator på en högstadieskola. 


Ida Berner
Jag ger det ett år
Idus förlag
ISBN: 9789189147546
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter som en gripande bok som säkert tårarna skulle rinna på mig med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Låter onekligen som en gripande bok.

  Ha en fin tisdag :-)

  SvaraRadera
 3. Det låter som en väldigt bra och läsvärd bok tycker jag.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.