fredag 19 juni 2020

Damen med bysten av Karin Brunk Holmqvist

Brunk Holmqvist skriver så träffsäkert, trivsamt och varmt. Jag har plöjt i stort sett alla hennes böcker. Hon skriver med närhet och med allvar om ensamhet och udda personligheter samtidigt som där finns humor och närhet.

I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.      
En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma.  
När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran. 
I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.      
Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus. 


Karin Brunk Holmqvist
Damen med bysten
Bokfabriken
ISBN: 9789178352500
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter intressant! Men inte kan man väl sälja en kompis som man brukar prata med? ;-)

    Ha nu en riktigt glad midsommar! :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Den gör jag en notering om.

    Kram och glad midsommar!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.