onsdag 10 juni 2020

Britta och Silver av Lisbeth PahnkeÅ, barndomsnostalgi. Jag plöjde prick alla böcker om Britta och Silver och älskade dem. Nu, i vuxen ålder, känns de såklart lite gammalmodiga. Inte minst på grund av namnen på karaktärerna. Men miljön och hästarna är fortfarande desamma.

Britta är överförtjust i ponnyn Rinaldo och det är den hon oftast rider på under ridlektionerna. Britta drömmer om en egen ponny att tävla med, men hur ska hon få tag i en? Måste hon vinna på lotto?Britta möter så ponnyn Silver som är en sprallig gråskimmel med vackra ögon. Är det med honom Britta ska vinna sina tävlingar?Lisbeth Pahnke (f. 1945) är barnboksförfattare, fackbokskribent, översättare och hästentusiast. Hon är mest känd för sina hästböcker om Britta och Silver. Det är en serie på 14 böcker och har underhållit hästintresserade killar och tjejer ända sedan den första boken kom ut 1966.Lisbeth Pahnke
Britta och Silver
via Storytel
ISBN: 9788726171044
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Åh det var mina favoritböcker när jag var liten! Frågar du barn/ungdoms-jag så får alla böckerna 5+++ :-D

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Vilken nostalgitripp att se den boken igen. Jag läste också alla böckerna och minns att jag tyckte om dem då i alla fall.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.