måndag 1 juni 2020

Biodlaren från Aleppo av Christy Lefteri
En fantastisk och medryckande roman. Så lätt att leva sig in i. Så vacker och samtidigt så sorglig. En oerhört stark läsupplevelse som jag varmt vill rekommendera.

Vackra Aleppo. En av världens äldsta städer. Ett världsarv skimrande av brons, med ett virrvarr av minareter och välvda tak. Där öknens närhet kändes i luften och solen kastade en röd skugga i skymningen. Fälten av blommor och sjungande bikupor utanför staden. Luften fylld av dofter… Tills kriget kom och förde med sig mörker, eld och död.

När kriget berövat dem allt tvingas Nuri och Afra att ta det svåra beslutet att lämna sitt hem, sitt land, sitt allt. De reser genom en sönderbombad värld, bär på en obeskrivlig smärta, och utsätts för enorma faror. Det enda hopp de har kvar är att de ska hitta trygghet i England och kunna bygga upp en ny tillvaro där.

Biodlaren från Aleppo är en gripande och oerhört stark roman som påminner oss om historieberättandets kraft och om den stabila punkt ett litet bi kan utgöra i en värld som har slutat att vara begriplig.
Christy Lefteri
Biodlaren från Aleppo
via Storytel
ISBN: 9789188901729
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter mycket bra.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Fy så hemskt att behöva lämna allt bakom sig på grund av krig och elände...

    Hoppas du får en fin start på sommaren!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.