söndag 31 maj 2020

Söndagens smakbit, v. 22 Discokungen


Hon lade en av dekorationskuddarna under fötterna och drog fram datorn. Inget fick henne på bättre humör än antikviteter. Snabbt loggade hon in på den vanliga sidan och skrollade bland de nyinkomna föremålen, och två minuter senare hade hon budat hem ett bordslejon i brons av Antoine Louis Barye för fjortonhundra dollar. Nu kändes allt lite bättre.
s. 43 ur Discokungen av Sara H. Olsson
Fler smakbitar här

Nedräkning pågår. I skrivande stund är det nio skoldagar kvar, avslutningsdagen medräknad, och förstås några till avslutande dagar för mig innan jag kan ta sommarlov. Men nu går det att ta på!

Inspirationen flödar dessutom. Det skrev jag redan förra veckan. Jag håller därtill på att gå Sofia Yméns peppande skrivkurs som ger en struktur och en spark i baken för mig att komma igång att skriva romaner för vuxna. För visst att jag är författare till hittills fem utgivna böcker för barn och unga vuxna, men att skriva Den Där Romanen har jag aldrig riktigt lyckats med. Nu känner jag mig mer hoppfull. Så snart jag får lite mer sammanhängande tid ska jag sätta mig med en ordentlig synopsis och sedan ... skriva!

Målet är att under sommarlovet skriva klart en ungdomsbok som jag redan har kommit långt i och därtill skriva grunden för min roman för vuxna. Synopsis, skelett, dramaturgiska kurvan, allt det ska sitta och när höstterminen kickar igång vill jag ha ett manus klart att lägga att vila fram till höstlovet. Låter det som en rimlig plan? Nu har jag uttalat den i varje fall, så nu är det upp till bevis.

Förresten, Covid kryper närmare. Nu är mannen min sjuk. Men peppar, peppar har ingen annan i familjen minsta lilla symtom. Please, please, please.

14 kommentarer:

 1. Har läst annat av henne, småtrevligt och underhållande 🙂

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten den vill jag läsa.

  SvaraRadera
 3. Ajdå... Hoppas på snabbt tillfrisknande och att ni andra kommer undan helt och hållet!

  Skönt ändå med det stundande sommarlovet, jag tycker dina planer låter helt perfekta :-)

  SvaraRadera
 4. Tänk att det bara är 9 dagar kvar innan skollovet.
  Tack för din smakbit och ha en fortsatt bra söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Lycka till med skrivplanerna, och hoppas att ni håller er friska

  SvaraRadera
 6. Alla borde ha ett bordslejon i brons :D
  Lycka till med Den Där Romanen!

  SvaraRadera
 7. Jeg elsker også antikviteter, men jeg kikker stort sett bare. Det er ikke så ofte at jeg kjøper noe :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Lykke til med voksenromanen! Den skal jeg lese, men discokungen er nok ikke for meg. Nyt søndagen :)

  SvaraRadera
 9. Inte min genre, men härligt att höra att du är peppad inför vuxendebuten! Jag måste säga att jag tycker du är väldigt ambitiös, med familj, jobb och dessutom författare. Lycka till, tack för smakbit

  SvaraRadera
 10. Hoppas att mannens Covidd-19 symptom bara är en vanlig förkylning. Det låter spännande med dina bokprojekt. Det är 9 skoldagar kvar för mig med. + 5 dagar till. Bävar för all flyttpackning.
  Tack för smakbiten! den ska jag läsa snart!

  SvaraRadera
 11. hoppas att din man har en helt vanlig mansförkylning. hoppas också att din vuxenroman snart kommer. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 12. verkar som en kul bok, jag som är en avdankad discodrottning :)

  SvaraRadera
 13. Låter som en rimlig skrivplan, lycka till! Tack för smakbiten.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.