söndag 24 maj 2020

Söndagens smakbit v. 21 RenoveringsobjektenKaffemaskinens brummande hördes ända från köket till salongen. Medan Hans och jag väntade på Eva och espresson tog jag upp mina skisser ur portföljen. Sakta och omsorgsfullt bredde jag ut dem på bordet för att ha något för händerna och slippa konversera mannen mitt emot mig.
"Varsågod, Susanne", hörde jag Eva säga.
Hon ställde ner koppen alldeles för nära en av skisserna. Hans kopp räckte hon honom över ordet och han tog emot den med darrig hand. Samtidigt som jag flyttade på min egen espresso bort från skisserna såg jag hur Hans kopp vickade till.
s. 65 ur Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz
Fler smakbitar här


Så himla härligt med långhelg. Något jag skulle kunna vänja mig vid, faktiskt. Fyra dagar har, tack och lov, känts som mycket längre. Ändå kunde jag inte låta bli att skoja med yngsta dottern här om dagen. "Det här är sista lovdagen innan sommarlovet. Hur ska vi stå ut?" Men nu är det faktiskt bara fjorton skoldagar kvar, avslutningsdagen inräknat. Slutspurten då jag vill hinna med så mycket. Knyta ihop säcken. Avsluta temat forntid, bli klar med järnåldern. Skriva prov, göra kortläggningar ... Jag är rädd att jag inte hinner med allt.


En trevlig effekt med den här långhelgen har förutom tid i trädgården varit att jag har fått ny inspiration att skriva. Det går ju upp och ner det där, precis som så mycket annat. Ibland finns tiden och viljan att skriva, men den rätta inspirationen eller idéerna är som bortblåsta. Nu har jag tagit upp ett gammalt ungdomsboks-manus vilket är väldigt roligt och inspirationen till fler manus flödar. Bådar gott inför sommarlovet. Minns förra året, då sommarlovet närmade sig med "oändlig" skrivtid och jag hade prick noll idéer. Då kände jag stressen och frustrationen. I år är det tvärt om och det gläder mig.

17 kommentarer:

 1. Har inte läst något av henne, men är lite nyfiken.

  SvaraRadera
 2. verkar vara en trevlig bok, själv har jag inte renoverat, har flyttat till nytt flera gånger... trevlig söndag

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten! Den verkar inte fel...

  Visst har det varit oerhört skönt med en långhelg och snart är terminen i hamn vilket känns ännu skönare. Våren har varit så intensiv att jag längtar mer än någonsin efter semestern.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Känner till författaren och böckerna men har inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Jag jobbade i fredags, men det var skönt med den lediga torsdagen i alla fall. Renoveringar är trevligt att läsa om, men jag blir väldigt trött bara av att tänka på att åstadkomma en själv :)

  SvaraRadera
 6. Slutspurten börjar på måndag! Eller egentligen har den redan börjat känns det som. Hoppas att du fått lite lugn i helgen. Jag håller på med Brevvännerna nu och fastnar inte riktigt, men det beror troligen på min stressade hjärna. Tack för smakbiten från uppföljaren!

  SvaraRadera
 7. Känner igen mig i att vara stressad över avslutningen på terminen. Jag ska hinna med flera utvecklingssamtal över telefon och dessutom hinna packa ner en hel avdelning och förhoppningsvis packa upp lite innan jag går hem på semester. fattar inte hur fasn det ska gå till..

  Tack för smakbiten! Jag misstänker att det kommer gå illa för hennes skisser...

  SvaraRadera
 8. Oj, hur går det med hans vickande kopp? ;) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Den bara måste jag läsa snart, gillade Brevvännerna.

  SvaraRadera
 10. Helt okänd författare för mig, gillar omslaget! Kul att skrivlusten kommit igång, det bådar bra. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 11. Det er deilig at det snart er sommerferie :-) Vi har barnebarnet vårt hver tredje helg, men når det blir sommer så får vi ha ham lenger om gangen. Det er alltid noe å se frem til :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 12. Är nyfiken på den här författaren!
  Visst är det skönt med långhelg. Jag jobbade i fredags och lite idag, men ändå känns det som långhelg.

  SvaraRadera
 13. känner inte igen den här boken, men författarnamnet är vagt bekant. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 14. Det där verkar vara en trevlig bok. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 15. Visst är det skönt med långhelger när man jobbar.
  Tack för smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 16. Den finns oläst i min läsahög och jag har planerat att läsa den nu i veckan. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 17. Skönt att sommarlovet närmar sig med stormsteg och att du har hittat inspirationen i år - härligt! :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.