söndag 17 maj 2020

Söndagens smakbit, v. 20 FjärilsrummetJag var lite ledsen över att mamma inte såg mer ledsen ut när vi klättrade upp på hästvagnen en frostig decembermorgon. Klockan hade ännu inte slagit sju, men mamma var redan klädd i en av sina fina klänningar och hade rött läppstift.
"Vad fin du är idag", sa jag när hon kom ut genom dörren och gående nerför trappan.
"Det är ju snart jul, chérie, och vi måste alla anstränga oss lite extra." Hon sträckte sig upp för att kyssa mig på kinden. "Var en snäll flicka hos farmor nu."
"Ja, mamma. God jul", sa jag samtidigt som Benson lade ridspöet mot ponnyns flank förberedelse för avfärd. "Vi ses nästa år", tillade jag sedan när ponnyn började klappra iväg längs uppfarten.
Men mamma hade redan vänt sig om och var på väg uppför trappan och in i huset.
s. 149 ur Fjärilsrummet av Lucinda Riley
Fler smakbitar här

Vilken fin historia det här är. Jag har läst två böcker i De sju systrarna-serien av samma författare. Fint skrivna de också, men lite tradiga upplevde jag dem, då de alla bygger på en och samma grundidé som återupprepar sig lite för mycket. Den här boken däremot, är något helt nytt. Jättefin.

Det här är en trött helg. Eller, jag har varit trött i några veckor nu. Sovit länge på helgerna, varit slö, somnat i soffan efter jobbet ... Tur att det bara rör sig om tre arbetsdagar nästa vecka. Helst av allt hade jag velat sitta uppkrupen i soffan och läst och skrivit en period nu, för att återhämta mig. Hoppas på att en långpromenad i skogen idag ska väcka livsandarna till liv. Slö, slö, slö ...

15 kommentarer:

 1. Jag känner ju igen författaren, men jag har inte läst något av henne.

  SvaraRadera
 2. Jag har fortfarande inte läst något av författaren. Känner igen mig i slöheten du beskriver. Ska bli väldigt skönt med en tre dagars vecka. Hoppas långpromenaden hjälper.

  SvaraRadera
 3. låter som en trevlig bok, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Serien om systrarna tyckte jag var gräsligt tråkig och tjatig så jag gav upp efter en och en halv bok. Denna skulle jag dock gärna läsa.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jeg har også lest de to første av De syv søstre serien av Lucinda Riley. Jeg har de tre neste i bokhyllen, men har ikke begynt å lese dem. De er også veldig tykke, så det krever litt mot å sette igang. Men jeg synes Lucinda Riley er en god forfatter, og jeg liker bøkene hennes.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Känner till författaren och böckerna, men har inte läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Jag har inte heller läst författaren, tack för smakbit, Trevlig söndag

  SvaraRadera
 8. jag hade inte uppskattat att behöva åka bort över julen och inte se mina föräldrar förrän in på nyåret. känner igen författarnamnet. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Fjärilsrummet skall jag läsa snart. Hoppas den är lika bra som Rileys andra böcker. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Inte läst något av henne, men är lite nyfiken.
  Trött här också!

  SvaraRadera
 11. Låter som en bra bok.
  Kram CArin

  SvaraRadera
 12. Finklänning och läppstift kl 07 var den glamournivå jag föreställde mig att jag skulle ha när jag blev vuxen. Istället blir det jeans och tröja... Tack för smakbiten, ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 13. Jag har hört talas om serien, men inte läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. Den kommer jag att läsa så småningom, gillar Lucinda Rileys böcker. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 15. Hoppas du får igång livsandarna och får en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.