söndag 10 maj 2020

Söndagens smakbit, v. 19 På andra sidan Hudson river


En del av mig är så, så generad över att en vilt främmande människa har sett mig svimma. Jag har aldrig svimmat förr. Jag menar, jag har velat svimma, minst tusen gånger. Vanligtvis när jag är på fest, försöker låtsas att jag har kul och äta när ingen annan tittar. Jag oroar mig alltid för hur jag ser ut när jag äter. Jag tycker att folk som har fest borde erbjuda avskilda små vrår där gästerna kan sitta och äta för sig själva. Så jag brukar för det mesta inte äta på fester, och då går vinet rakt upp i huvudet, som nu, och det får mig att känna mig ännu mer osäker, för jag är rädd att folk ska säga: "Den där Rachel blev så full på vår fest i går kväll!" så det slutar med att jag varken äter eller dricker. Jag bara står där, hoppas att jag ska svimma, för att få lämna festen, om det så är i en ambulans, vilket är att föredra framför att försöka se ut som jag har roligt.
s. 46 ur På andra sidan Hudson river av Kristen Higgins
Fler smakbitar här

Haha, stackars Rachel. Jag känner så igen mig själv i henne. Jag ogillar att äta när någon förutom närmaste familjen kan se mig och jag känner mig alltid malplacerad, bortkommen och olustig i alla former av sociala sammanhang. Inte så mycket att jag har drömt om att svimma kanske, men tillräckligt mycket för att undvika att sätta min fot på slika tillställningar så långt det går att undvika dem. Tänk ändå, hur olika vi människor är. Medan somliga får sin energi av andra människor, äts jag istället upp av alla intryck och krav på mig själv om hur man bör vara, säga, göra ... Att prata "väder och vind", som anses vara en viktig social tillgång, är för mig så ointressant. Däremot snöar jag gärna in mig på specialintressen och kan bli riktigt djup inom ett visst område. Men gärna, återigen, i ett litet sammanhang, helst bara jag och en till och det passar sig sällan ... ja, jösses.

14 kommentarer:

 1. Så hemskt att vara rädd att svimma hela tiden. Jag kan ibland tycka det är jättejobbigt med större sociala tillställningar. Beror mycket på vilka andra som kommer att vara där.

  SvaraRadera
 2. Intressant smakbit, äta har jag inte svårt för - men är inte lockad av att vara full, dricker måttligt :)
  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 3. Mingel är bland det värsta jag vet. Kallprat och liknande har jag aldrig klarat av. Däremot har jag aldrig önskat att jag ska svimma när jag varit på fest 🙂

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig haft problem med att äta i andra människors sällskap, men jag har heller inget problem med att äta ensam. När jag för många år sen arbetade som lärare på en skola kunde jag sätta mig alldeles för mig själv vid ett bord. Då var det en flicka som kom och satte sig hos mig, för hon tyckte tydligen synd om mig för att jag satt ensam. Jag blev rörd av hennes vänlighet, men jag hade verkligen inget emot att äta ensam. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Har sett boken någonstans men inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Det låter som att du berättar att du är en introvert person. Jag har nog utvecklats åt det hållet genom åren, inget fel med det!
  Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten!Jag hatar mingel med folk som jag inte känner.

  SvaraRadera
 8. SÅg boken nyligen, men har inte läst den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Jobbigt problem, det där. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 10. om det är ett intressant sällskap, lagom stort och där det talas om "riktiga" saker kan jag faktiskt nästan glömma att äta. då gör jag som en ska göra och äter långsamt. men om jag ska balansera en tallrik med allt möjligt på, kniv och gaffel och vinglas och gå omkring och mingla då blir det värre. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Tja, jag har svimmat några gånger "bland främmande folk", och SÅ kul är det inte. Jag klarar till exempel inte av att se blod, och sen är jag väldigt känslig för dålig luft, så en gång när jag var barn svimmade jag då vi övade till en skolavslutning och luften inte riktigt räckte till för alla barnen i det utrymmet vi var.

  SvaraRadera
 12. Där har vi en gemensam nämnare. Jag är urdålig på mingel med allmänt kallprat, men när det kommer till att diskutera något specialintresse - då kan jag vara drivande.

  Ha det fint!
  Christina

  SvaraRadera
 13. Jag tycker på tok för mycket om mat för att bekymra mig över av att andra ser mig äta :-)

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.