lördag 30 maj 2020

Nästa! En läkarroman av Nina Lykke
En pricksäker och välskriven relationsroman som är cynisk på samma gång som smått humoristisk. Klockren. Författarstilen känns väl igen från Nej och åter nej.

Elin har flyttat in på sitt mottagningsrum dit patienterna kommer i en strid ström med åkommor och brustna drömmar. I två decennier har Elin varit husläkare. Minst lika länge har hon varit gift med Aksel. Men före Aksel fanns Björn, som plötsligt tar kontakt igen via Facebook och vänder upp och ner på allt. Nu bor Elin på sitt jobb och tvingas gömma sig för vakterna när de går sina kvällsrundor. Och hemma i radhuset sitter Aksel och rasar, trots att han lagt sig till med nyskilda grannen Gro.
Nästa! är en roman om självinsiktens förbannelser och förnekelsens välsignelser. Med denna roman flyttar Nina Lykke gränserna för vad en läkarroman kan vara.Nina Lykke
Näsa! En läkarroman
via Storytel
ISBN: 9789146236474
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Bo på jobbet? Ja, varför inte? Jag blev erbjuden att bo i omklädningsrummet när jag sommarjobbade i Lycksele Djurpark och veckopendlade mellan Skellefteå och Lycksele :-D (Valde dock att vara inneboende hos en väninna till mamma ;-) ).

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Å, det var länge sedan jag läste en läkarroman...

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.