lördag 16 maj 2020

Kranvridarna av Karin Brunk HolmqvistNär jag vill läsa om något vardagligt med stor dos av realism blandat med humor och värme, då tar jag till en Brunk Holmqvist som skriver med sådan närvaro. Hon kan verkligen konsten att porträttera trovärdiga och närvarande karaktärer. Hon, bland annat, är en stor förebild nu när jag provar på att skriva romaner för vuxna.

Liksom alla Karin Brunk Holmqvists böcker utspelar sig Kranvridarna på Österlen. Denna gång i Spjutstorp, ett samhälle som sörjer sin nedlagda affär och där kommunen meddelat att sista bussen stannar vid årsskiftet. Men ortsbefolkningen tänker inte ge upp, Sputstorp ska finnas kvar på kartan.

Edit och hennes väninnor i vinklubben Kranvridarna bestämmer sig tillsammans med de andra invånarna i byn för att starta en kräftdamm för att locka turister med färska kräftor. Men först måste de få tag på pengar. Edit börjar också bli orolig över att hennes bror Hjalmar börjat ränna ute om nätterna samtidigt som grannen Greta beter sig märkligare än vanligt.
Karin Brunk Holmqvist
Kranvridarna
via Storytel
ISBN: 9789176590065
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. En kräftdamm var verkligen en annorlunda räddningsidé - men inte alls så dum kanske :-)

    Ha en fin lördag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.