lördag 9 maj 2020

Kärleken skär djupa sår av Helena von ZweigbergkDel två i serien om Ingrid Karlberg, fängelsepräst. Det är en spännande relationsroman som på samma gång är en psykologisk thriller utan att bli alltför skrämmande, mer bara vardagsnära - vilket kan vara nog så hemskt. von Zweigbergk är skicklig med att måla upp trovärdiga personligheter med alla dess känslor, rörelsemönster och dialoger.

En perfekt författaruppläsning.

Jag glömmer aldrig ögonen. Förvåningen. Skräcken och smärtan, men framför allt förvåningen. Trots att knivmisshandeln pågått ett tag tycktes människan som låg bunden framför mig förvissad om att det aldrig skulle hända något farligt. Inte på riktigt. Vad är hämnden värd, om inte offret förstår?

På kvinnofängelset sitter den unga Tanja, dömd till ett långt straff för narkotikasmuggling ett brott som hon säger sig vara oskyldig till. Hon är förtvivlad och söker hjälp hos fängelseprästen Ingrid. Men bakom hennes oskyldiga yttre anar Ingrid något annat, långt mycket farligare. Är Tanja verkligen den hon utger sig för att vara? Och varför blir Ingrid hotad när hon kontaktar människor i Tanjas omgivning?

Tillvaron ter sig alltmer skrämmande för Ingrid och hon dras in i ett ondskefullt spel som utsätter såväl henne själv som andra människor för livsfara. Och bit för bit blottläggs det psykologiska spelet mellan människor som både älskar och hatar gränslöst.

Kärleken skär djupa sår är både en spännande psykologisk thriller och en kärleksroman med många bottnar.

Helena von Zweigbergks spänningsromaner om fängelseprästen Ingrid utkom mellan 1999 och 2006.
Helena von Zweigbergk
Kärleken skär djupa sår
via Storytel
ISBN: 9789113052618
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Låter lite väl spännande för min del...

    Ha en riktigt fin fortsatt helg! Här längtar vi till måndag :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.