fredag 29 maj 2020

Fjärilsrummet av Lucinda RileyEn riktig tegelsten till godbit. De dryga sexhundra sidorna känns inte betungande eller för många. Historien flyter på och behöver ta plats. Boken är, trots sitt omfång, lätt- och snabbläst. Även om jag tröttnade på De sju systrarna efter två böcker i serien är jag nyfiken på att läsa fler böcker av Riley. Fjärilsrummet pekar på stor potential.

Ett fantastiskt hus. En kärleksfull barndom. En förkrossande hemlighet. 

Posy Montague fyller snart sjuttio år och bor fortfarande i sitt vackra familjehem, Admiral House, i Suffolk. Här tillbringade hon sin barndom och här har hon själv uppfostrat sina barn. Men trots alla fina minnen och den fantastiska trädgård hon själv har skapat, inser Posy att hon inte längre kan blunda för verkligheten. Huset håller på att förfalla och hon måste sälja det. 

Men beslutet skjuts upp när hon blir allt mer indragen i sina vuxna söners komplicerade liv. Och som om inte det vore nog dyker plötsligt Freddie upp - hennes stora kärlek som övergav henne för femtio år sedan. Posy har svårt att lita på honom, och det hon inte vet är att både Freddie och Admiral House döljer en fruktansvärd hemlighet. 

Lucinda Riley
Fjärilsrummet
Strawberry Förlag
ISBN: 9789189057340
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Hoppas det kommer fler böcker henne nu då. Fast det måste ta lång tid att skriva en tegelsten... :-)

    Ha en fin inledning på helgen!

    SvaraRadera
  2. Är nyfiken på den här eftersom jag gillar hennes serie!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.