fredag 22 maj 2020

En avlägsen kust av Jenny ColganÄnnu en drömlik bok om Irland av Colgan. En bok i kortformat som ger en försmak om vad som komma skall på den lilla skotska ön Mure med dess härliga personligheter (fast jag läser dem i bakvänd ordning förstås. Jag har redan bekantat mig med Lorna, Saif, Flora och de andra). Trots sitt korta, luftiga format kommer jag snabbt och lätt in i handlingen och knockas av charmen i karaktärerna så väl som miljön. Dock hade jag önskat lite mer. Jag hade önskat en mer gedigen roman, kanske sammanflätad med tidigare berättelse.

Lorna bor på den lilla skotska ön Mure. En fridfull plats, där alla hjälper sina grannar. Men när den lokala läkaren ska gå i pension, finns ingen som vill ta hans plats. Mure är för litet och ligger alldeles för avsides.

Långt därifrån i ett överfullt flyktingläger håller Saif på att behandla en pojke som skurit sig illa i handen. Saif är själv flykting, men han är också läkare och precis det Mure behöver.

Saif anländer till Mure och välkomnas med öppna armar. Men kommer han att kunna gå vidare trots sina tunga minnen och svåra erfarenheter? Den här sommaren gör Saif sitt bästa för att känna sig som hemma i en ny och obekant miljö, och för Lorna kommer ingenting mer bli sig likt.

En avlägsen kust är en kortroman som utspelar sig på samma plats som serien om Flora och serien om den lilla ön i havet. Men i den här historien är Saif och Lorna huvudpersoner.Jenny Colgan
En avlägsen kust
via Storytel
ISBN: 9789113094526
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Lite jobbigt att läsa böckerna i fel ordning... Det gjorde jag med Fogelströms stadsböcker. Helt plötsligt var dom vuxna människorna barn... :-D

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.