lördag 2 maj 2020

Amandas val av Anna HelgessonEn romantisk feel goods-relationsroman som gör mig irriterad. Boken är välskriven med rätt driv och dramaturgiska kurva. Men ett flertal karaktärer gör mig sur och vresig. Främst Amanda men också de män hon möter. Vad håller de på med? En bok som väcker känslor, helt klart.

Det är med en enorm frihetskänsla som Amanda sätter sig i sin bil. Det ska dröja flera månader innan hon behöver snyta snoriga små näsor på den lätt kaotiska förskolan igen. Planen är att ha flera månader för sig själv, i en liten vacker stuga på Öland. Där ska hon få den ro hon behöver för att äntligen kunna avsluta sin bok. Det är försommar, och när hon kommer fram till ön känner hon havets varma salta vindar drabba henne. Platsen är fantastisk!
 
Några veckor in i vistelsen drabbas Amanda av skrivkramp. Intrigen i hennes manus känns urvattnad, och kärleksscenerna är tråkiga. Snart drar verkligheten henne från fiktionen, hon träffar den stilige Johan, som bjuder in henne till ett midsommarfirande. Några dagar senare träffar hon den Adonis-like Marcus, som hon faller pladask för. Det visar sig att både Johan och Marcus är på midsommarfesten och Amanda är hopplöst förälskad i dem båda. Hon inser snart att sommaren på Öland kommer bli allt annat än den fridfulla skrivarsemester hon önskat sig.
Anna Helgesson
Amandas val
via Storytel
ISBN: 9788726363364
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

 1. Irriterande böcker är så... irriterande! :-D

  Ha en härlig lördag!

  SvaraRadera
 2. Haha, vad kul att kunna väcka känslor hos folk, även om man helst vill väcka positiva sådana! 😀 Oavsett, tack för recension och betyget 3 som ändå är rätt okej.
  Ha en fin fortsättning på våren!
  Hälsningar Anna Helgesson

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.