torsdag 14 maj 2020

23 av Linwood Barclay23 är den sista delen i Promille Falls-trilogin, dock den första som jag läser. Böckerna är fristående så det gör inget att jag läst tredje delen utan att ha läst de föregående i serien. Däremot inser jag att jag har gått miste om fler spännande böcker. 23 är just spännande, välskriven och medryckande. Det är svårt att slita sig från att läsa.

Allt har lett fram till detta.     
Det är 23:e maj, lördagen innan Memorial day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krisläge. Hundratals människor har lagts in på sjukhus med influensaliknande symptom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frågan kvarstår, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver: vem skulle vinna på en massförgiftning av denna lilla stad?     
Samtidigt ställs polisdetektiven Barry Duckworth inför ett annat problem. En student på det lokala universitetet har dödats och han känner igen mördarens metoder. De för tankarna tillbaka till det olösta mordet på två andra kvinnor i staden. Plötsligt börjar kopplingen mellan den senaste månadens bisarra händelsers klarna Blodiga skyltdockor som hittats i Pariserhjulets vagn nummer 23, en kraftigt övertänd buss med nummer 23 därbak, samma nummer som på tröjan av en man som anklagats för övergrepp.     
Siffran är helt klart kopplad till motivet för att skada invånarna i Promise Falls och sökandet efter sambandet kommer att föra Detektiv Duckworth närmare döden än han någonsin varit förut. 
Linwood Barclay är bosatt i Kanada och arbetade som journalist innan han slog igenom som författare 2007. Sedan dess har han gett ut en lång rad prisbelönta spänningsromaner.Linwood Barclay
23
LB förlag
ISBN: 9789177990529
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Blodiga skyltdockor, vad läskigt...
  Men den här skulle jag kunna tänka mig att läsa...
  Kram Christina

  SvaraRadera
 2. Låter spännande.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Härligt när man hittar en bok som man gillar och sen finns det fler som man kan se fram emot att läsa :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Skönt att höra att man kan läsa den fristående! Ska börja på den snart och har inte läst tidigare böcker i serie.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.