söndag 12 april 2020

Söndagens smakbit, v. 15 Sista tåget till LondonVera. I dag var det två år sedan de hade gift sig. Hon väntade på honom i deras lilla lägenhet på Onkel-Herse-Strasse tillsammans med deras son, vars födelse Eichmann varit tvungen att rapportera till SS-Rasse- und Siedlungshauptamt, precis som han varit tvungen att rapportera sitt äktenskap efter att ha bevisat att Vera var av oklanderlig arisk börd. Han borde gå raka vägen hem till Veras stora ögon och vackra ögonbryn och runda, kraftiga ansikte, hennes fylliga kropp som var så mycket mer inbjudande än de kantiga kvinnokroppar som för tillfället var på modet.
Men han tog den långa vägen hem med Tier, som gick perfekt fot. Han gick över floden och promenerade i det judiska gettot, långsamt fram och tillbaka på gatorna, bara för att njuta av hur barnen skingrades när de visade sig, Tiers föredömliga uppförande till trots.
s. 32 ur Sista tåget till London av Meg Waite Clayton
Fler smakbitar här.

Hoppas att du njuter av en riktigt härlig påskhelg. Ingenting är riktigt som vanligt i år, av förklarliga skäl, men jag har haft en riktigt fin vecka. Så skönt med lov. Jag har redigerat och kortat in mitt manus, nu redo för en ny runda hos förlaget, men annars har jag inte jobbat alls. Istället för att påbörja skriva nya manus eller pilla i gamla har jag läst, fixat i trädgården och spenderat tid med familjen. Idag väntar bland annat en långpromenad även om vädret idag inte är det bästa, bästa.

Ta hand om dig!

18 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten. Är lite nyfiken på den här boken. Låter som en skön vecka ändå.

  SvaraRadera
 2. Det hørtes ut som en interessant bok. Jeg er ikke flink til å lese om andre verdenskrig, men noen bøker har jeg da lest.
  Ha en riktig fin påskesøndag!

  SvaraRadera
 3. Känner inte till den här boken, men den låter spännande.

  SvaraRadera
 4. Låter som du har haft en braig påsk såhär långt och ett par dagar återstår. En långpromenad ute låter underbart! Själva fortsätter vi att traska i garaget...

  Ha det gott och ha en fin påskdag!

  SvaraRadera
 5. Den här är jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Den här är jag lite nyfiken på, ligger sen förut i min ljudbokshylla. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Han verkar inte direkt trevlig, om man säger så. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. verkar vara en allvarlig bok, tack för tips, trevlig påskdag.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Och skönt att få pilla i trädgården. Här ligger det fortfarande ett par tre decimeter snö, men tankarna och planerna för trädgården har börjat röra på sig.

  SvaraRadera
 10. känner igen den här boken men jag har inte läst den. obehaglig man, det där. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 11. Det var en ny bok för mig. Tack för smakbiten! Ser ut att klarna upp hos oss, blir nog bra med en promenad snart. :)

  SvaraRadera
 12. Det låter som en välskriven historia, jag är bara lite mätt i ämnet judar just nu, det har varit mycket fokus där tycker jag. Jag träffar inte många nu, men med hundens hjälp kommer man ut i friska luften och det så skönt. Ha en trevlig påskdag med familjen!

  SvaraRadera
 13. Låter inte som någon sympatisk huvudperson. Har sett boken på några andra bloggar. Tack för smsakbiten! Ha en fortsatt trevlig påskledighet!

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbit. Osympatisk karaktär! Ha en fortsatt fin påskhelg. Härligt med trädgård.

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten. Det låter som en bra bok.
  Så skönt att du tagit vara på ledigheten.

  Kram

  SvaraRadera
 16. Tack för smakbiten. Är verkligen intresserad av den boken.

  SvaraRadera
 17. Den är jag väldigt suge på att läsa. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.