tisdag 14 april 2020

Guldmakaren av Mats Ahlstedt


Trots min lite skakiga relation till deckare är jag för traditioner. Således ingen påsk utan påskekrim. I år fick det bli Guldmakaren. En snabbläst bok med rappt korta kapitel som jag gillar. Ändå tar spänningen inte riktigt fart. Jag blir inte riktigt gripen eller medryckt vilket förtar lite av läslusten, såklart.

Ella Werner måste dö. Det är villkoret för att Ella Werners infiltratör Christer Quist, nyligen frigiven efter ett långt fängelsestraff, ska kunna bli medlem i det kinesiska brottssyndikatet Triaden. 
Christer Quist har fått reda på att ligan planerar en kupp mot guldmakaren, som gömmer tvåhundrafemtio kilo rent guld någonstans i Göteborgstrakten. För att infiltrera det kriminella nätverket iscensätter han ett fingerat mord på Ella Werner, som tvingas gå under jorden tillsammans med kollegan och sambon Nicklas Crona. Det är bara ett problem - Triaden har en mullvad i polishuset. Kommer bluffen att avslöjas innan Ella Werner hinner stoppa Triaden?
Guldmakaren är den femte fristående delen i Mats Ahlstedts populära serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen. 

Mats Ahlstredt
Guldmakaren
Bokfabriken
ISBN: 9789178353354
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Ja, det är väl bra att en bok är snabbläst om man inte riktigt gillar genren :-)

    Ha en fin tisdag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.