lördag 18 april 2020

Familjen Vinge av Maria SandelEn inlevelsefull, realistisk och intressant historisk roman. Det är med lätthet jag lever mig in.

Familjen Vinge, som gavs ut första gången 1909, handlar om en grupp människor i Stockholms arbetarkvarter. Det är ont om bostäder och svårt att få jobb. Många försöker dränka sina sorger i alkohol. Andra väljer att sparka neråt och lura sina fattiga medmänniskor på pengar. 

Men här finns också människor som försöker hålla ihop och klara sig på det lilla man har. De hjälper sina grannar, går på fackföreningsmöten, läser böcker, målar tavlor, skriver verser och bjuder på kaffe. 
Stockholm är en fruktansvärt hård plats att växa upp på. I alla fall i början av 1900-talet. Och inte minst i de hårt drabbade arbetarkvarteren. Familjen Vinge försöker med nöd och näppe att släpa sig fram i den slitsamma tillvaron, men gång på gång dras de ner i smutsen. Av makthavare, men också av andra fattiga människor. Ibland är det nämligen lättare att slå neråt om man vill uppåt. Men även för Vinge finns det en räddning, frågan är bara om det kanske redan är för sent ...Maria Sandel
Familjen Vinge
via Storytel
ISBN: 9788726286489
Finns hos Adlibris och Bokus

4 kommentarer:

 1. Intressant bok som är skriven i princip i samtiden.

  Ha en fortsatt fin helg! :-)

  SvaraRadera
 2. Den där skulle man vilja se som film.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Den låter intressant.

  Kram och god lördagskväll!

  SvaraRadera
 4. Den skulle kunna vara läsvärd :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.