fredag 3 april 2020

En tid för mirakel av Karen Thompson WalkerSpännande och medryckande men också lite sorgsen i sin beskrivning. Berättelsen väcker många tankar och känslor.

Jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre - dagarna och nätterna får fler minuter och timmar. Är världen på väg mot en katastrof? I detta tumult lever tolvåriga Julia tillsammans med sina föräldrar och två katter. Som alla andra i hennes ålder känner hon en viss osäkerhet när det gäller vänner, inte minst killar. Det är inte heller alltid så lätt att bli förstådd av sin familj. Och hur ska man kunna se framåt när livet på jorden blir allt mer overkligt? Snart visar naturen tydliga tecken på att något är allvarligt fel. Gravitationen avtar, fåglarna dör - går det att rädda livet på jorden?

Den 23 mars 2010 inträffade ett stort skalv i Chile. Kort därefter kunde Nasa fastslå att jordbävningen som uppmätte 8,8 på Richterskalan påverkade jordens rotation och läge. Därmed förkortades dagarna med 1,26 miljondels sekund. I En tid för mirakel drabbas jorden mycket hårdare än så och det är oklart vad som är upphovet till katastrofen. Karen Walker Thompson har skrivit en spännande, vemodig och storslagen roman om människor som lever i undergångens skugga. Ett nagelbitande drama och en varm skildring om att växa upp i en värld som blir allt svårare att förstå. Karen Thompson Walker är författare och förläggare. Hon bor i Brooklyn, New York. En tid för mirakel är hennes debut.Karen Thompson Walker
En tid för mirakel
via Storytel
ISBN: 9789113098456
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ett väldigt läskigt scenario...
    Men visst behövs mirakel! Extra mycket i detta läge som vi lever i nu.

    Ha en bra fredag!

    SvaraRadera
  2. Den här vill jag läsa! Gillade en annan bok av samma författare :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.