onsdag 22 april 2020

Byvalla av Karin JansonJag ser fram emot att läsa Jul i Byvalla så småningom. Som en god karamell att suga på ... eller inte ens slita pappret av ännu. Jag väntar ett halvår till. Det här är en charmig, härlig och lite flippad vardags-feelgood. Som en frisk fläkt.

När kärlek och oväntad vänskap vänder upp och ner på en hel liten by

Varför är det så svårt att hitta kärleken? Hanna driver en frisörsalong i Byvalla, ett litet samhälle som många flyttar ifrån. Kunderna sinar och Hanna vet inte hur hon ska få det att gå runt. Lika svårt är det att hitta någon vettig person att dejta, det vimlar inte direkt av intressanta ungkarlar i byn. Dessutom har Hanna svårt att släppa det som hände med hennes ex, trots att det var många år sedan. Man ska lämna det gamla bakom sig säger folk, men det är inte alltid så lätt som det låter.

En dag dyker byns skvallergubbe Lennart upp i salongen och berättar att hans granne Micke ska vara med i nästa säsong av den populära tv-serien Kärlek på gården. Genast börjar det pratas och spekuleras bland byborna, en del är skeptiska och fördomsfulla, men framför allt är folk nyfikna på storstadsfolket som ska invadera samhället under sommaren.

När tv-teamet anländer möts stad och landsbygd pa ett uppfriskande, men inte alltid friktionsfritt, sätt. Lugnet på landet byts mot liv och rörelse och Hanna får nya och oväntade vänner. Samtidigt verkar motgångarna staplas framför henne och det förflutna spökar. Det blir en minst sagt omvälvande sommar för alla inblandade.
Karin Janson
Byvalla
via Storytel
ISBN: 9789188597052
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter som en rolig bok att läsa. Gillar omslaget - kossan, haha! :-)

    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Låter som härlig feelgood.

    Ha en toppendag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.