onsdag 1 april 2020

Bokcirkeln vid världens ände av Frida SkybäckEn välskriven, charmig feelgood som drar åt thrillerhållet. Jag känner små rysningar när jag läser vilket ger berättelsen en oväntad, men positiv, dimension.

En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster. 
Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att prata och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår. 
Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara? 

Frida Skybäck
Bokcirkeln vid världens ände
via Storytel
ISBN: 9789177991656
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter spännande! Minns när vi tog in på ett Bed&Breakfast i Mexiko en gång. Där ingick inte frukost... Haha!

    Ha en härlig dag :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.