onsdag 25 mars 2020

Tant skateboard av Lotta Eriksson


Jag älskar Tant Skateboard och har läst om henne förr. Döm om min förvåning ... eller förvirring, när jag fick hem vad jag trodde var en ny berättelse, men insåg att jag redan läst just den här, i all hast förvisso på min gamla arbetsplats. Förstod snabbt att det var ett nytryck. Den här gången fick jag chans att njuta i långsam takt av denna häftiga stålmormor. Berättelsen är charmig och förstärks av fantastiska illustrationer.

Ingegerd är inte som andra tanter. Hon kan varken laga mat, baka bullar eller sy. Istället gillar hon att klättra, dyka och resa. Och det allra roligaste hon vet, det är att åka skateboard. Men med tiden har alla Ingegerds vänner dött och hon har ingen kvar att umgås med. En dag ledsnar hon på ensamheten och ger sig ut på jakt efter nya vänner. Har hon tur hittar hon någon som gillar att åka skateboard ...

Lotta Eriksson (text)
Jenny Lindqvist (bild)
Tant Skateboard
Idus förlag
ISBN: 9789189055889
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Verkar vara en riktig krutgumma :-) Jag tycker dock att det borde vara förbjudet att byta omslaget vid nytryck ;-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Det visar att tanter kan :D

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.