söndag 22 mars 2020

Söndagens smakbit, v. 12 TigerögaDen skarpa stanken av urin når min näsa. Att jag kissade på mig har jag inte märkt och det enda jag tänker på är att jag hade kunnat fånga upp lite av vätskan. Minns plötsligt att jag sett en film om en man som överlevde flera veckor fastklämd i en bergsskreva, tack vare att han drack sin egen urin. Jag har lyckats slicka i mig ett par vattendroppar som har fallit på mitt ansikte från ovan.
s. 56 ur Tigeröga av Bettina Bieberstein Lee

Här kan du läsa mer om vad jag tyckte om boken (jag känner redan för att läsa om den!)
Fler smakbitar här

Vilken underlig vecka det har varit. På jobbet full fart! Mer än vanligt. Som lärare har man alltid många bollar i luften, men nu är det extremt. Jag och många med mig, planerar för olika scenarier: för lektioner, för att jag ska behöva en vikarie, för elever som är hemma länge sjuka och för en eventuell distansundervisning. Mer än vanligt alltså och allt ska anpassas, förklaras, följas upp, struktureras ... För närvarande tror jag inte att grundskolan kommer att stänga ner för distansundervisning, speciellt inte med tanke på att de flesta har haft ett bortfall på ungefär halva klassen, eller mer, vilket redan där gör att smittspridningen planar ut. Vilket är det man vill uppnå med en eventuell stängning. Problemet är förstås att även många lärare är hemma sjuka, vilket sätter ännu större press på oss som jobbar ...

17 kommentarer:

 1. Kände inte till den här boken. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Man tänker att man inte skulle kunna dricka sin urin, men i extrema lägen gör man säkert så.
  Vi har övergått helt till distans, och tempot på jobbet är otroligt högt. Men på sätt och vis är man lyckligt lottad att man ens har ett jobb.

  SvaraRadera
 3. Ja tänk hur snabbt hela världen kan påverkas och förändras... Hoppas detta passerar snart så vi kan återgå till det vanliga.

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Vet inte alls vad som är rätt eller fel med att stänga ner skolorna. Det är mycket som är upp och ner just nu i vår värld med saker och ting.
  Tack för den smakbiten.
  Ha en bra söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Veckan har verkligen varit tokgalen och vi har jobbat så in i bomben. Man kan väl säga att våra arbetsuppgifter har fördubblats så någon risk för permittering föreligger knappast.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Urin är ju faktiskt rent och bakteriefritt. I utsatta lägen kan man tvätta någons sår med det. Men att dricka det känns som ett svåröverstigligt hinder. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. en fullständigt märklig vecka, lever "normalt", går på gymmet, åker spårvagn, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Det hørtes ut som en knallhard situasjon å være i. Jeg håper jeg aldri blir stilt overfor det valget!! Jeg likte veldig godt coveret på boken, det var vakkert.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 9. Ja världen har ändrats snabbt, få se hur saker och ting utvecklas, än så länge jobbar jag på plats. Boken/författaren kände jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Den boken kände jag inte till, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Her i Norge er skole og barnehager stengt og har vært det i snart 2 uker nå. Merklige og litt skremmende tider vi er inne i. Boken har jeg ikke hørt om men den virker interessant, og håper ikke jeg kommer i den situasjonen noen gang.

  SvaraRadera
 12. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 13. En situasjon jeg håper jeg slipper å fundere på. Smakebiten var annerledes og du likte boken godt så jeg har skrevet den opp på lista over bøker jeg vil lese.
  Nyt søndagen

  SvaraRadera
 14. Känner igen din beskrivning om situationen på jobbet. det är högt tryck med flera kollegor borta, vikarier som ska fixas, hitta uppgifter till alla klasser så lektionerna fungerar.
  Tack för smakbiten! Hade inte hört talas om författaren förut. Tanken att dricka sin egen urin tar emot..

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten. En helt ny bok för mig.

  SvaraRadera
 16. Ny författare, men läser du om böcker? Speciellt spänningsböcker känns väl onödigt, då du redan vet hur den slutar? Förstår att det är totalkaos i skolans värld. Hoppas vi snart ser en vändning...Trevlig söndag

  SvaraRadera
 17. Tack för smakbiten! Läste din recension, och blir grymt sugen på att läsa boken!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.