söndag 15 mars 2020

Söndagens smakbit, v. 11 Gräddhyllan: en framtida hemmafrus bekännelser del 3

Jag glider så elegant jag kan ur bilen och drämmer igen bildörren. Jag tar ett stadigt tag om min extra stora handväska som rymmer rena underkläder, smink och en flaska av Mäsk-Villes yrseldricka som mamma tvingade på mig och började min vandring in genom porten och ut på innergården. Snön glittrar från kala trädgrenar och har även lyckats fastna på byggnadens stenläggning som ett skimrande puder. Det ser så lockande ut att jag vill sträcka ut tungan och smaka på det, men behärskar mig. Antar att det inte ser så bra ut om jag sätter i gång med att slicka väggarna.
s. 148 ur Gräddhyllan: en framtida hemmafrus bekännelser del 3 av Elin Eldestrand
Fler smakbitar här

När Eldestrand skriver blir till och med mord något komiskt och feelgood-mysigt, tro mig.

Vilken konstig vecka det har varit. Tänker på Corona-viruset som sprider sig och skapar restriktioner och förhållningsregler som stramas åt allteftersom. I onsdags träffade jag min kollega som kom förkyld till jobbet. Bara en dag senare fick vi höra att både elever och lärare skulle stanna hemma vid minsta lilla symtom. Sen blev jag förkyld. Jag ringde och hörde efter, men fick ändå komma till lasarettet i fredags då jag hade tid för ny behandling. Men från jobbet var jag portad så efteråt åkte jag hem. Kändes konstigt, speciellt som jag är en sån som aldrig är hemma från jobbet om jag inte har migrän, magsjuka eller hög feber. Eller för den delen ett massivt skov, men till och med då släpar jag mig plikttroget till jobbet. Men nu var det min chef som sa nej, och då förhåller jag mig - på samma gång som det naturligtvis är ett allmänt ansvar att vi ser till att inte smitta andra om det går att undvika. I morgon är en extrainsatt studiedag planerad, vilket kom hastigt på i fredags och tisdagen är sedan länge en planerad studiedag, vad man nu hoppas uppnå med det?!

Och hyllorna i butikerna som normalt rymmer toapapper gapar tomma ... och jag har precis kommit på en ny manusidé!

13 kommentarer:

 1. Läste första delen i den här serien för ett litet tag sedan. Lite för mycket buskis för mig, tror jag, men definitivt smårolig och speciell.

  SvaraRadera
 2. Toapapper har verkligen blivit hårdvaluta... Här är folk som galna när det kommer just till toapapper, tomt i alla hyllorna i dom stora affärerna.

  Hoppas du kryar på dig snabbt!

  SvaraRadera
 3. Den här boken är jag nyfiken på!
  Ja, det är svårt att veta just nu var gränsen ska gå för att gå på jobbet. Vi är ju vana vid s.k. "sjuknärvaro"...

  SvaraRadera
 4. läst en av Eldestrand, verkar vara kul, tack för smakbiten, veckan har varit apokalyptiskt när man sätter på tv:n, du kan ju använda detta i ditt skrivande, tänker fortsätta leva vanligt, var på gymmet igår, tvättar händer som jag alltid gjort.

  SvaraRadera
 5. Det er nok best å være hjemme når man er forkjølet nå :-) Jeg håper du koser deg med å lese!
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Det känns som många manusidéer kan födas ur vad världen går igenom just nu. :) Tack för smakbiten.

  https://kajsasbokblogg.wordpress.com

  SvaraRadera
 7. Väldigt konstigt just nu i Världen.
  Tack för smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 8. Den där boken skulle jag nog gilla. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. känner igen författarnamnet men har inget läst av henne. om du fick en manusidé är det ju bra om du inte ska gå till jobbet. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Trots allt omkring dig är du lika kreativ som vanligt! Tack för smakbit, ta hand om dig!

  SvaraRadera
 11. Mäsk-Villes yrseldricka låter inte så lockande. Krya på dig!

  SvaraRadera
 12. Ja det är klurigt nu och svänger ”friskt”. Kul med kreativiteten mitt i allt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Ja, det är inte helt lätt att hänga med i vad som gäller.
  Men tack för smakbiten och kul med ny idé!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.