lördag 21 mars 2020

Som en öppen bok av Sara MolinSom den lärare jag är tycker jag om att läsa böcker som utspelar sig i skolmiljö. Molin har i intervjuer hävdat att handlingen eller persongalleriet inte är hämtad från hennes egen arbetsplats som gymnasielärare, men för mig är igenkänningsfaktorn ändå hög. En författare plockar och tar, hämningslöst. Det här är en lättuggad feelgood som lägger sig som en värmande filt under lässtunden, men som sedan inte lämnar några djupare spår. Det är underhållande läsning med de klassiska feelgood-ingredienserna.

Clara Rennel har haft planen utstakad länge: Som lärare ska hon viga sitt liv åt att sprida läslust till kommande generationer. Styrkt av sina fiktiva medsystrar Kulla-Gulla, Kitty och Lotta, är hon redo att uträtta stordåd i läsningens tjänst. När hennes ungdomsförälskelse Jonathan dyker upp igen, mirakulöst nog nybliven singel, kan det nästan inte bli bättre. Systern Paulina (som dessvärre inte är fiktiv) lyfter ett varningens finger. Men vad vet väl hon om Jonathans intentioner? Bara för att hon själv, till allas förvåning, lyckats hålla ihop med en kille i mer än några veckor? En kille som till råga på allt verkar alldeles för smart för henne.

Men Claras lärartillvaro vill inte riktigt utveckla sig som hon planerat. Eleverna ägnar sig helst åt dokusåpor, föräldrarna kräver det omöjliga, kollegerna sätter käppar i hjulet och rektorn förstår ingenting. Jonathan säger sig ha lösningen på hennes bekymmer, och snart har den plikttrogna Clara gjort drastiska avsteg från sin plan. För det ingick inte i planeringen att börja skolka. Och det ingick definitivt inte att falla för sin lillasysters nya pojkvän.Sara Molin
Som en öppen bok
via Storytel
ISBN: 9789113099385
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Jag skulle tro att alla författare hämtar stoff från sin omgivning och tillvaro trots allt. Det är ju därifrån man kan få sin inspiration kan tro :-)

    Ha en braig lördag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.