torsdag 5 mars 2020

Mannen som hyrde en familj av Susanne BrijkerEn varm, härlig och välskriven berättelse. Jag ser mycket fram emot fler böcker av Brijker.

Trots att han är långt över pensionsåldern har 83-årige Gustav inga planer på att lägga karriären och därmed sin höga position på hyllan. Men mitt under ett viktigt styrelsemöte faller han plötsligt ihop av en stroke. När han vaknar på sjukhuset kan han tänka klart, men kroppen vill inte lyda honom och talet hänger inte längre med. 
Gustav, som inte har några barn, tvingas inse att han inte kan ta hand om sig själv och flyttar till StjärnHof, traktens lyxigaste äldreboende. Här värderar man att familjen finns på plats och eftersom Gustav alltid strävat efter att vara lyckad hyr han en familj. Lättare sagt än gjort. Istället för den perfekta familj Gustav tänkt sig står han nu med den evighetsstuderande losern Kristoffer till son, en ensamstående mamma till svärdotter och hennes två diagnosspäckade ungar till barnbarn. 
Mannen som hyrde en familj är en tragikomisk feelgood-roman med karaktärer som griper tag och väcker känslor. Det är Susanne Brijkers debutroman.


Susanne Brijker
Mannen som hyrde en familj
Hoi förlag
ISBN: 9789176971956
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Låter som något jag skulle vilja läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Låter som ett roligt och annorlunda scenario :-)

  Ha en finfin dag!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Jag känner ingen titeln men har inte läst den än.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.