onsdag 18 mars 2020

En gång slockna alla stjärnor av Kristina Falk

En otroligt gripande, varm och medryckande berättelse som sätter spår. Den är fylld av kärlek och sorg, hopp och förtvivlan. Allt i ett och även om handlingen ibland känns på tok för sorglig (på ett positivt sätt eftersom jag som läsare vill bli berörd) inger den ändå framtidshopp. Det är en välskriven sträckläsningsroman.

Kan ett hjärta fyllt av bottenlös sorg även bli sprängfyllt av kärlek?
Freja tänker inte stanna i Umeå längre. Vill inte se pappa dö. Måste ut, bort därifrån. Hjärtat bultar när hon kliver av tåget i Stockholm. Det finns ingen sjukdom i vindarna. Alex och mamma har fel – hon kommer inte att ångra sig.
Varg sitter på vardagsrumsgolvet och väger pillerburken i handen, vänder den upp och ner så att sömntabletterna rasslar. Minns solen som strålade in genom persiennerna när han vaknade på psykakuten. Om han ändå hade dött.
En vecka senare korsas deras vägar.
På taket som sluttar ner mot balkongen, sitter någon med kängorna stödda mot hängrännan. Hon skymtar en svart hoodie, en uppdragen luva. En ung man. Han lutar sig fram och tittar ner på henne. Vinden blåser i luggen. Blå ögon, kantade av svart kajal, lyser i skymningen. Det rusar till i Frejas bröst. Plötsligt står han nära. En meters mellanrum. “Varg”, säger han.

Kristina Falk
En gång slockna alla stjärnor
Parus förlag
ISBN: 9789198528831
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Alltså... Jag är verkligen skadad i dessa tider som råder. Det som fastnade mest var frasen "En meters mellanrum".

    Ha en fin onsdag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.