måndag 2 mars 2020

Drömmarna av Karen Thompson WalkerEn sömnepidemi, som för tankarna till Coronaviruset, drar in och sätter skräck i samhället. En välskriven, driven och bitvis spännande och förstås allvarlig och skrämmande vardagsberättelse.

En märklig sömnepidemi drabbar en liten stad i USA. Den tar sin början på universitetet, med en kvinnlig student som lämnar en fest. Hon känner sig trött, säger hon till sina vänner, tröttare än hon någonsin känt sig i hela sitt liv. Hon somnar, men vaknar inte. Smittan sprider sig och allt fler i den lilla staden somnar in. Ingen vaknar. Snart upptäcker man att de som sover har en hjärnaktivitet som vida överstiger den hos vakna människor.

Vi får följa en handfull personer i olika åldrar och olika sammanhang, som på olika sätt drabbas av epidemin. Drömmarna är en gripande berättelse om hur nära vardagslivet kan vara det oerhörda och fasansfulla. Skrivet på en lyrisk prosa och häpnadsväckande fantasifullt. Drömmarna finns kvar i ditt medvetande långt efter dess sista sida.Karen Thompson Walker
Drömmarna
via Storytel
ISBN: 9789113091327
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Tyckte om den här och är nyfiken på hennes tidigare bok!

    SvaraRadera
  2. Läskigt scenario... Precis som corona nu blir läskigare och läskigare.

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.