lördag 8 februari 2020

Vilket ridläger av Anna Bendréus Kinding


Vilket ridläger! är en skickligt skriven bok för den unga hästälskaren. Här är det verkligen full fokus på hästar och stallmiljö, så till den grad att jag förflyttas i tanke och känsla. Näsan så att jag kan förnimma doften av häst.

Jag har även läst första delen om Sanna på Tallåsen som jag tyckte mycket om.

Sanna och Julia har räknat ner dagarna ända sen de skrev upp sig på listan i våras, och nu är det äntligen dags! Ridlägret ska börja! En hel vecka tillsammans med hästarna och kompisarna och Lina.
Ridläraren Kajsa ser verkligen till att de får en minnesvärd ridlägervecka. De får bland annat bada med hästarna, hoppa terrängbana, rida kadrilj och sova över på stallets loft. Sen lyckas tjejerna övertyga henne om att de ska rida iväg på en långritt med övernattning. Ingen av dem anar hur dramatisk den kommer att bli.
Plötsligt måste Sanna trotsa både vädret och mörkret och rida hem för att hämta hjälp. Frågan är bara om hon kommer att hinna i tid?

Anna Bendréus Kinding
Vilket ridläger!
Idus förlag
ISBN: 9789189055278
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Åh vilken nostalgikick du bjöd på nu! Fast av en annan sorts ridläger som inte bjöd på fullt så organiserad ridning. Mellan sexan och sjuan åkte jag på en månads kombinerat ridläger och språkkurs i Cornwall. Helt underbart att "flänga" omkring på "min" häst ute på dom engelska hedarna. Minns en gång när David (en av ledarna) stannade till vid en pub ute på heden och intygade att vi alla var 18 så vi skulle få dricka öl. Vi var mellan 12 - 16 år. Dom lite äldre testade ölen (jag drack cocacola). Jag har nog aldrig sett så många ramla av hästarna när vi red hem igen. Haha! Det var nog lite andra tider då... :-D

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.