fredag 14 februari 2020

Ubuntu av Mungi Ngomane

En bok för eftertanke och livsvisdom. Inte en sträckläsningbok, utan en bok att bläddra i, läsa lite här, lite där och återkomma till.

Ubuntu är ett xhosa-ord med rötter i sydafrikansk filosofi som fångar in vår vilja att leva livet på bästa möjliga sätt tillsammans. Det är tron på ett universellt mänskligt band: Jag existerar enbart för att du finns.Ubuntu innebär att om du kan se andra som fullt mänskliga och sammanbundna med dig genom just sin mänsklighet kommer du aldrig att kunna behandla dina medmänniskor som utbytbara eller utan värde. Genom att omfamna ubuntu-filosofin och leva den dagligen kan du övervinna splittring och bli starkare tillsammans i en värld där vi måste börja bygga broar istället för murar.   
De 14 lärdomarna i Ubuntu är en oumbärlig verktygslåda du inte kan vara utan i din önskan om att leva bättre tillsammans. Med historier som visar på vår mänsklighet, vår samhörighet och vårt ömsesidiga beroende hjälper Ubuntu oss att förstå världen och vår plats i den. Genom att utforska tankar om vänlighet och förlåtelse, tolerans och styrkan i lyssnandet, visar den oss hur vi vinner på att omfamna andra. Boken innehåller också praktiska övningar och tips, och är en inspirerande guide till ett rikare liv som delar av den stora familjen vi alla tillhör.

Mungi Ngomane
Ubuntu
Harper Collins Nordic
ISBN: 9789150945973
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ha en fin alla hjärtans dag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Låter som kloka lärdomar.

    Ha en fin Alla Hjärtans Dag! :-)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.