söndag 23 februari 2020

Söndagens smakbitt, v. 8 Vägen hem


Just nu läser jag en härlig tegelsten och hyllvärmare.

Avslutningen på Saint Ursula ägnade traditionsenligt rum den sista veckan i juli på sommarterminens sista dag när skolåret var till ända. Examensdagen var av hävd mycket stel och formell och hade samma högtidliga inramning år från år. Elever och föräldrar samlades i aulan för att knäppa händerna i bön, sjunga en psalm och lyssna till några tal. Sedan delades stipendierna ut, man sjöng skolsången, biskopen välsignade församlingen och sedan drack alla eftermiddagste, antingen i matsalen eller i parken beroende på vädret. När högtidligheterna var till ända skingrades alla åt olika håll. Sommarlovet hägrade.
s. 225 ur Vägen hem av Rosamunde Pilcher
Fler smakbitar här


Idag tar min sjukskrivning slut. Inte för att inflammationen är borta. Jag har fortfarande känningar i somliga leder trots ny medicinering. Men den har väl inte hunnit hjälpa än ... Hur som helst är jag glad över en mycket lyhörd chef som, trots att jag ska jobba heltid från och med imorgon, låter mig mjukstarta i lugn och ro, i min takt. Så skönt.

17 kommentarer:

 1. Jag blir mer och mer nyfiken på Rosamund Pilcher för varje gång jag ser hennes namn.

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att du har en så förstående chef! Hoppas starten går bra och att medicinen "biter" snart.

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Välkänd författare som jag hört talas om bara.
  Lycka till i morgon.

  SvaraRadera
 4. Den här boken minns jag från bokhyllan hemma hos mamma och pappa! :) Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 5. min favoritförfattare ❤️ blir glad av att läsa Pilcher, inte alla som har förstående chefer.

  SvaraRadera
 6. Låter riktigt rart när alla samlas för eftermiddagste efter avslutningen. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Så skönt med en förstående chef så att du kan mjukstarta i egen takt. Det är nog en väldigt klok strategi.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Pilcher var det länge sen jag läste något av, minns det som trevligt. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Jag har inte läst Pilcher fast hon är så välkänd. Det lät som avslutningarna i skolan när jag var barn för typ hundra år sedan, förutom att vi inte avslutade med te! Skönt att höra att du mår bättre! Tack för smakbit

  SvaraRadera
 10. Har läst några böcker av författaren, men inte den där. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Jag har aldrig läst Pilcher, men min svärmor tyckte mycket om henne, minns jag.
  Skönt med förstående chefer, jag har också en.

  SvaraRadera
 12. Skönt att få mjukstarta. tack för smakbiten. jag har läst någon bok av författaren. Ha en fortsatt trevlig vecka kram Nina

  SvaraRadera
 13. Jag tror att jag har läst en bok av författaren för änge sedan. Känner igen framsidan på den här. Tack för smakbiten! Hoppas din nya medicin börjar fungera bättre snart. Krya på dig!

  SvaraRadera
 14. Inte alltid chefer är så förstående.
  Tack för smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 15. Har läst något av Pilcher för länge sedan och kommer ihåg att jag gillade det jag läste men av någon anledning blev det aldrig att läsa fler böcker av henne. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.