fredag 21 februari 2020

Prins Mårten fyller år av Aili LundmarkPrins Mårten sätter verkligen ord på otåligheten de flesta barn kan uppleva i samband med sin födelsedag. Påhittig och rolig. Färgstarka och sagotypiska illustrationer kompletterar texten.

Prins Mårtens födelsedag börjar inte så bra. Det verkar som om folk helt glömt bort att han fyller år. Vad ska han nu göra för att se till att de inte missar den fantastiska chansen att fira honom? Mårten smyger upp och gör gemensam kupp med sankt bernhardshunden Aladdin, men saker och ting går kanske inte riktigt som det var tänkt ... och hur blir det när det äntligen bultar på slottets stora port?

Snart rullar dagen ändå i gång med pompa och ståt, men det är inte så lätt att hålla tyst när prinsen av Frankedonien trippar in med näsan i vädret, även om det är en fråga om rikets säkerhet att hålla sams. Å andra sidan kan man alltid lita på att husmor bakat mängder med tårtor, och att det är fart på hundarna från Tyskien!

En lekfull bok med mycket humor om att fylla år, förväntningar, om ansvar och vänskap, om hundar och tårtor och besvärliga prinsar, satt i en spännande och fantasilockande miljö, pricksäkert illustrerad av Anette Bengtsson med fantastiska bilder i färg. För högläsning eller barnet som just lärt sig läsa är det här en perfekt bok att läsa många gånger, om och om igen, och hitta nya detaljer varje gång.Aili Lundmark (text)
Anette Bengtsson (bild)
Prins Mårten fyller år
Lumenos förlag
ISBN: 9789187855429
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Äsch... Det där med att fylla år är väl inte så viktigt? ;-)

    Ha en fin fredag!
    /Hon som firar fyllårsår i år

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.