onsdag 26 februari 2020

Mika och Mille, den magiska mobilen av Kristina Collén


En härlig bok med nästan lite Alice i Underlandet-inspirerade bilder som förstärker det magiska i fantasin. Jag tycker att författare och illustratör på pricken har fångat det långtråkiga i att behöva vänta och hur det sedan kan vända till magi i leken och fantasin.

Mika och hunden Mille är bästa vänner. De brukar leka i skogen bakom huset som de bor i. En dag hittar Mika en gammal mobil. Det visar sig att mobilen är magisk, och från den får de en massa spännande uppdrag. Både veterinären, bagaren och brandkåren behöver Mikas och Milles hjälp. Kommer de att hinna allt innan de skall åka till farmor och farfar?

Boken om Mika och Mille syftar till att stärka barns fantasi och att uppmuntra flickor att tro på sina egna förmågor och våga göra val utifrån intresse istället för att följa de normer som finns i samhället. Mika är modig som testar det hon inte vet någonting om. Precis som Pippi Långstrump skulle sagt "Det har jag aldrig provat förr, så det klarar jag helt säkert!" Kristina Collén (text)
Emmelie Salomonsson (bild)
Mika och Mille, den magiska mobilen
Idus förlag
ISBN: 9789189055360
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Tvärt emot det som jag säger: "Det kommer aldrig att gå!" ;-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.