måndag 24 februari 2020

Månbåten av Ingrid Jönsson


Åh, som jag tyckte mycket om den här boken. Språket, handlingen, drivet. Det är både en väldigt vacker bok som det är en spännande berättelse fylld av vänskap och mystik. Jag skulle vilja påstå att den passar en läsålder från 9 - 99 år.

Värmen från elden har gjort Anabelas ögonlock tunga. Morfars röst svävar omkring uppe på natthimlen, högt uppe bland de glittrande stjärnbilderna som den berättar om.
– Nej, men du sover ju nästan, skrattar morfar och lägger armen om henne. Och jag som just tänkte berätta historien om Månbåten för dig. Den har du väl aldrig hört?
Anabela springer. Hon springer fortare än hon någonsin gjort i hela sitt liv. Hela tiden tänker hon på det hemska hon har gjort. Kanske kan hon ta sig till Vila Inongwe där morfar bor. Men kommer han att hjälpa henne? 
För Isa är året i Afrika en möjlighet att komma ifrån det som är jobbigt i hennes liv. Men mest av allt hoppas hon att hennes pappa ska börja må bättre. Att det ska bli en nystart för familjen. Men det dröjer inte länge förrän pappa på nytt går upp i sitt jobb och det blir allt ensammare i det stora vita huset. 
”Månbåten” är en spännande berättelse om vänskapen mellan två flickor och om rätten att få vara den man är. 


Ingrid Jönsson
Månbåten
Kikkuli förlag
ISBN: 9789188933058
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. Jag gillar omslaget! Förmodligen mest beroende på den vackra fågeln :-D

    Ha en braig start på veckan!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.