lördag 1 februari 2020

Lite död runt ögonen av David ÄrlemalmEn välskriven bok som gör ont att läsa. Den skapar en ledsen känsla och oro för huvudpersonens dotter.

Jag har svårt att bestämma mig för om jag vill ge boken 3 eller 4 stjärnor, men på grund av att boken på ett nästan obehagligt sätt kryper under skinnet och lämnar mig med en äckelkänsla får jag ge den en stark 3a

En gripande bladvändare från Stockholms skuggsida, en kärlekshistoria mellan två föräldrar, en levande och en död, och deras barn. När Sofia dör av en överdos lämnar Arto livet som missbrukare för att försöka skapa en tillvaro för sig själv och dottern Bodil. Då han anklagas för att sälja droger och får sparken från den skola där han arbetar i köket, pressas han att ordna pengar på de sätt han känner sedan gammalt. Under senhöstens nätter tvingas Arto allt längre in i en värld av lögner, brott och våld när han försöker rädda sig själv och sin dotter. ”Lite död runt ögonen” är en rå och ömsint skildring av ett Stockholm som vi sällan får läsa om.

David Ärlemalm
Lite död runt ögonen
via Storytel
ISBN: 9789137154763
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Tragiskt men säkert en bra bok som gör ont att läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Det låter som en läsvärd och bra bok. Notering gjord.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tyckte jättemycket om den.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.