onsdag 19 februari 2020

Kallare än is av Helena Kubicek BoyeMed stort driv och spänning bygger Kubicek Boye upp en fängslande berättelse. Jag gillar de korta kapitlen som ger en rapphet och rad på rad av cliffhangers.

När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?     
Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds­­psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas  patienter påbörjas en internutredning. När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar - det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger.
Helena Kubicek Boye, psykolog, föreläsare och författare, följer upp romanerna Innan snön faller (2018) och Den ljusaste natten (2019) med en ny fristående spänningsroman om Anna Varga, psykolog vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna. 

Helena Kubicek Boye
Kallare än is
Bokfabriken
ISBN: 9789178350698
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Den där lät spännande och bra.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Den gör jag en notering om.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag gillar inte cliffhangers... Just nu gillar jag inte is heller, åtminstone inte isfläckar i skidbackar... ;-)

  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.