onsdag 5 februari 2020

Hatet vi bär av Cecilia Sahlström

Jag imponeras ständigt av Sahlströms författarskap. Hatet vi bär är välskriven sträckläsning när den är som allra bäst. De korta kapitlen ger ett bra driv.

En högprofilerad lektor vid Lunds universitet hittas oförklarligt och brutalt mördad i sin flickväns lägenhet och polisen står handfallen utan klara spår. När ytterligare en ung kvinna mördas med samma metod ökar förvirringen. Inte en enda koppling kan hittas mellan kvinnorna. 
Sara Vallén och hennes team kopplas snabbt in på fallet, och genom vittnen får de fram en fantombild, som visar sig stämma väl överens med utseendet på en terapeut, Diedrik Ek. Han är en osannolik gärningsman, men Sara beslutar ändå om spaning. Ingenting händer förrän Diedrik oväntat förs bort mitt i natten. Husrannsakan visar att de båda mördade kvinnorna har varit klienter hos honom, men varför blir han bortförd, och vart har han försvunnit? 
Spåren leder till källaren i ett ödehus i Eslöv. Gärningsmannaprofilen som polisen mejslar fram under utredningens gång för Sara och kollegerna till den grupp som kallar sig incel, och de får inblick i en subkultur som till stor del verkar i det fördolda, men inte är mindre farliga för det. En okänd värld öppnar sig för dem, en värld av mörker, smärta och brinnande hat.

Cecilia Sahlström
Hatet vi bär
Bokfabriken
ISBN: 9789178350193
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.