fredag 28 februari 2020

Flickan i brevet av Emily GunnisDet är alltid spännande och intressant att läsa böcker som bygger på verkliga händelser. Det här är en bok full av tragik och hemskheter, men berättad med värme. Berättelser där nutid vävs samman med dåtid brukar jag också läsa med stor behållning. Stundtals tycker jag att det, den här gången, blir lite rörigt i passagen, men det är en bra bok som ibland blir riktigt spännande och där vändningarna är oväntade in i det sista.

1956: När Ivy Jenkins blir gravid skickas hon bort av familjen till St Margaret s, ett hem för ogifta mödrar. Men när barnet väl föds adopteras det omedelbart bort mot Ivys vilja. Och Ivy kommer aldrig lämna St Margaret s.

Nutid: Samantha Harper är journalisten som desperat söker efter ett scoop. När hon snubblar över ett gammalt brev från en flicka som satt instängd på St Margaret s fastnar hon direkt. För det som står i brevet är förfärande hemskt. Men om Samantha ska kunna berätta denna historia måste hon vara snabb. För St Margaret s, med alla sina hemligheter, ska rivas om bara några dagar.

Flickan i brevet är en gripande roman med historiska inslag som dessutom är sanna. Boken skildrar den katolska kyrkans Magdalenatvätterier där unga kvinnor under slavliknande tillstånd hölls fångna och undan samhällets blickar. När dessa historier nystades upp för ett antal år sedan var chocken stor i England och Irland. Flickan i brevet är Emily Gunnis debutroman. Den har sålt i över 350 000 ex i England och översatts till fjorton språk.


Emily Gunnis
Flickan i brevet
Printz Publishing
ISBN: 9789177712527
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Den har jag reserverat nu :D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Den boken skulle jag vilja läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också böcker som bygger på verkliga händelser.

  Ha en finfin start på helgen! :-)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.