måndag 17 februari 2020

En idé till en ny bokserie är väckt - och påbörjad.När jag låg på sjukhus nu senaste hamnade jag i en fyrsal. Inte jätteroligt då jag värnar om privatliv och dessutom blev tvungen att dela sal med dementa, men som tur var hade jag en trevlig rumskamrat.
I våra samtal väcktes en manusidé och jag kan mer eller mindre ha lovat att försöka skriva en skönlitterär bok för barn/unga där huvudpersonen har epilepsi. Något som stod min rumskamrat nära hjärtat. Och jag gillar utmaningar så ...
En hel del tid har sedan dess gått åt till att göra research och fundera på hur en sådan berättelse kan skrivas på bästa sätt.

Nu har jag landat i att jag vill skriva en bokserie för 9-12-åringar, mer lättlästa böcker än vad jag brukligt skriver. Böckerna ska en och en lyfta några elever i en sjätteklass och jag har redan råmanus till första delen i serien klar. Jag har skrivit om Mayalinn som får JIA (barnreumatism). Nästa person i serien är Silas, som får epilepsi och vidare har jag tankar på att skriva om bland annat Aspbergers syndrom.

Har du någon idé? Något du tycker saknas eller bör lyftas mer i barn- och ungdomslitteratur? Hit me i kommentarerna.

4 kommentarer:

 1. låter både som tuff och givande sjukhusvistelse, låter som du har fått en intressant idé, jobba på!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr inga tips eller tankar att ge dig.
  Men lycka till med ditt skrivande.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att du ska skriva om ett barn som får diabetes.

  Kram och lycka till med nya projektet

  SvaraRadera
 4. Vilken jättebra idé för en bokserie!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.