torsdag 20 februari 2020

Dit inga vindar når av Linnea Dunér


Tredje och sista delen i Vargatider. Språkmässigt ett riktigt mästerverk. Dunér skriver tidstypiskt och kunnigt och jag har tyckt mycket om de två tidigare böckerna i serien. Den här avslutande delen är en riktig tegelsten. Trots att jag njuter upplever jag berättelsen bitvis seg och onödigt lång. Det finns en del passager som hade kunnat strykas för att få det där innerliga djupet istället. På det hela taget mycket läsvärda böcker. En fin, historisk bokserie.

Den efterlängtade sista delen i trilogin om systrarna Dalin! För att kunna leva tryggt måste Inez och Ulv ta sig över riksgränsen. Gertrud, Elsa och Werner följer dem på vandringen nedåt landet. Men vägen är full av hinder och snart kommer vintern. Samtidigt känns det allt svårare för Inez att behöva lämna allt välbekant bakom sig. Hur mycket kan hon egentligen offra för kärleken? Och kommer hon någonsin att få se sina systrar igen? När deras vägar skilts åt ställs systrarna inför nya val. Överilade beslut leder till nya prövningar. Men när vindarna blåser som hårdast kan de alltid återvända hem. Eller?Dit inga vindar når är den avslutande delen i Linnea Dunérs romantrilogi Vargatider, som utspelar sig i 1870-talets Sverige.


Linnea Dunér
Dit inga vindar når
Humle förlag
ISBN: 9789198398533
Finns hos Adlibris och Bokus

1 kommentar:

  1. En tegelsten med "utfyllningspartier" som inte tillför handlingen nåt är jobbiga tycker jag. När jag börjar skumma i en bok för att komma vidare brukar jag tappa intresset.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.