måndag 27 januari 2020

Upprättelsen av Mats Ahlstedt

Jag har med stor behållning läst några av Ahlstedts tidigare böcker, men den här gången kommer jag inte riktigt in i berättelsen. Det är något med uppbyggnaden som stör mig. Jag tror att jag saknar fler dialoger, mer luft, även om handlingen skrivs med korta kapitel, vilket jag gillar. Tyvärr faller den platt, för mig.

Kriminalkommissarie Fatima Wallinders man Dragan förverkligar sin livsdröm och öppnar en serbisk restaurang i ett gammalt kulturhus i Kungälv. Redan första kvällen utsätts restaurangen för beskjutning. Kort därpå hittar Fatima Wallinder en man mördad vid Bohus fästning i närheten av restaurangen. När ytterligare en person hittas död i en fängelsehåla i den gamla borgruinen misstänker utredarna att det finns en koppling mellan offren. Kan det ha med det gamla kulturhuset att göra? Eller härjar en seriemördare med en helt annan agenda? Fatima Wallinder, som är föräldraledig, börjar göra egna efterforskningar. Steg för steg närmar hon sig en fruktansvärd familjehemlighet. 
Upprättelsen är en fristående uppföljare till Den sista vilan (2017) och Fruktans hus (2018). När Den sista vilan utkom 2017 innebar det en efterlängtad nystart och fortsättning på den populära serien om Fatima Wallinder.

Mats Ahlstedt
Upprättelsen
Bokfabriken
ISBN: 9789178352548
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Har lyssnat på böcker av han och gillat.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Då får nog den boken vara för min del...

    Ha en bra start på veckan!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.