fredag 31 januari 2020

Spåren efter dig av Katherine WebbJag tror att det här är första boken av Webb jag läser. Historiska romaner tilltalar mig och gärna tiden kring andra världskriget. Det här är en relationsroman lika mycket som en spänningsroman.

Det som stör min läsning lite är de väldigt långa kapitlen och lite väl rikliga beskrivningarna som enligt mig gör att läsningen hakar upp sig lite och saknar det där härliga flytet. Över lag en bra och läsvärd bok dock.

April 1942. Mitt i kaoset under en bombningsnatt i Bath försvinner den sex år gamla Davy Noyle. Frances Parry, som bär ansvaret för honom, drabbas av svåra samvetskval och vägrar att tro på att han är död. 
När tystnaden lägrar sig och dammet slutar yra över den sargade staden hittas en kropp. Men det är kroppen av ett annat barn. Flickan har varit saknad i över tjugo år, och var Frances bästa vän. Då Frances söker efter Davy kastar denna nya upptäckt henne tillbaka till barndomens minnen och tvingar henne att återvända till ett brott som har kastat djupa skuggor över hela hennes liv. Den här gången lovar hon att avslöja sanningen. Hur mörk den än kan vara.

Katherine Webb
Spåren efter dig
Historiska media
ISBN: 9789177891079
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Låter mycket bra och spännande med.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Böcker som svävar ut i alltför noggranna och omfattande beskrivningar gör att jag tappar spåret en aning...

    Ha en fin inledning på helgen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.