onsdag 1 januari 2020

Klimatglädje: åtta utmaningar för ett hållbart liv av Emilia Arvidsson

En viktig, lättläst bok fylld av pepp mitt i mångas klimatångest. Boken är uppdelad i olika stycken, så det går enkelt att läsa än här, än där, precis efter tycke och smak.

Efter en onormalt het sommar i Sverige började den stora massan tala om klimatångest. Och därutöver: känna den. Men hur ska vi tackla att vi behöver förändra oss? 
Emilia Arvidsson vänder på begreppet klimatångest och vill istället förmedla klimatglädje, där hon själv testar åtta förändringar. Vad händer när du lever köpfritt? Hur kan vi se på vattnet i kranen som en av de största gåvorna vi har? Hur känns det att ändra sina matvanor radikalt? 
Emilia intervjuar några av Sveriges främsta forskare och experter som bidrar med sin kunskap och svarar på frågan om vad som fungerar för klimatet. Det här är boken som inte vill förringa klimatförändringarna, utan ge dig motivationen och kunskapen att leva gott, på alla fronter. 
EMILIA ARVIDSSON är frilansande konsult med en civilekonomexamen i marknadsföring. Hon har haft köpstopp sedan 2016 och arbetar för att folkbilda inom klimatfrågan, där hennes fokus är humor, glädje och livskvalitet. Hon har synts i rutan på Nyhetsmorgon, Efter fem och i SVT som köpstoppsinspiratör. Varje vecka sänder hon live på Facebook, där fokuset är köpstopp och hållbar livsstil. Klimatglädje är hennes första bok.

Emilia Arvidsson
Klimatglädje: åtta utmaningar för ett hållbart liv
Mima förlag
ISBN: 9789188845542
Finns hos Adlibris och Bokus

3 kommentarer:

 1. En tilltalande tanke att vända det negativa till det positiva :D Den inställningen gillar jag!

  Kram och Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Kan vara en bra bok att läsa.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Tittar in och önskar dig ett alldeles makalöst 2020!

  Kram Jenny

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.