torsdag 23 januari 2020

De dödas kraft av Jessica Blomberg

En tankeväckande och magisk fantasyroman för 12-15-åringar.

14-åriga Sofia har fått ett brev som vänder upp och ner på hela hennes tillvaro. Brevet väcker starka och oväntade känslor som Sofia inte kan hantera. Hon har ju redan kille. Hon har ju Elias.
     För att komma vidare i livet gör hon sig av med brevet, men det är nu allting börjar. Över en kväll kastas Sofia in i en spännande och nervkittlande resa hon sent kommer att glömma.
     På ett mystiskt sätt erhåller hon ett objekt vars magiska krafter drar in henne i den gåtfulla andevärlden. Hon förflyttas i både tid och rum. Hon kommer i kontakt med flera andeväsen, både goda och onda. Alla möten verkar dock ha en mening. Kan mötena med de döda ha med det känsloladdade brevet att göra?
I denna skräckfyllda och romantiska berättelse får vi följa Sofia på ett oförglömligt äventyr. Andligheten och kärleken ställs på sin yttersta spets. Kluvenheten kring vad kärlek är och hur den bör se ut är så pass stor att andevärlden till slut ingriper. Frågan är dock om händelser från en svunnen tid kan få ungdomarna att inse sanningen om dem själva?
    Här blandas modern tid med historia, fiktion med verklighet, romantik med skräck. Hela tiden med utgångspunkt från en av våra stora livsfrågor, kärleken.

Jessica Blomberg
De dödas kraft
Idus förlag
ISBN: 9789189055483
Finns hos Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Ingen bok för mig i dubbel bemärklelse - fel ålder och fel genre :-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Det är säkert en bok som kan tilltala många unga läsare!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.