söndag 29 december 2019

Söndagens smakbit, v. 51 Nyårsfesten

Passande nog för den tiden på året har jag valt att läsa Nyårsfesten. Egentligen är jag inte så pigg på att läsa alls just nu, varken fysisk bok eller ljudbok, men gör det ändå. Får nästan tvinga mig, bara för att hålla igång. När jag inte läser, då vet jag att jag inte mår bra. På riktigt. Fast skriver gör jag. Det både orkar jag och har lust med. I vanlig ordning har min kropp kämpat på max på jobbet och när jullovet kom sov jag 1,5 dygn på raken och har sedan dess varit urlakad i Crohns. Typiskt! Men julen ... det bästa som kunde hänt just nu, typ.


MIRANDA
Människor har alltid älskat att höra berättelser om min stalker. Och jag vet hur jag ska krydda dem för att framställa den där särskilda rysningen längs ryggraden. Men det är verkligen en helt bisarr grej, eller hur? En riktig stalker. Alla verkar tro att det bara är kändisar som drabbas, skådespelare, popstjärnor och morgonvärdar i TV. Ibland ser jag att personen som jag berättar för tittar på mig på ett alldeles särskilt sätt. Kisande, men huvudet en aning på sned, som om hen försöker bedöma om jag verkligen förtjänar att bli stalkad? Om jag verkligen är intressant?

s 96 ur Nyårsfesten av Lucy Foley
Fler smakbitar här

15 kommentarer:

 1. Jag visste inte att man måste förtjäna att bli stalkad :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Tack för smakbiten. Den boken är jag riktigt nyfiken på! Själva upplägget för handlingen verkar så spännande. Toppen att julen blev så bra för dig, trots allt det andra. Önskar dig en god fortsättning!

  SvaraRadera
 3. perfekt läsning nu inför det nya året

  SvaraRadera
 4. Tack för den smakbiten.
  Krya på dig.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Låter ju inte bra att du kraschar så! Crohns är ett elände...
  Tack för smakbiten, kände inte till den boken.

  SvaraRadera
 6. Låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Den har jag faktiskt läst nu i december. Tyckte att den var bra - möjligen hade hon kunnat hoppa över epilogen och lämna lite mer öppet för läsaren att fundera över.

  SvaraRadera
 8. Den här är jag väldigt nyfiken på.

  SvaraRadera
 9. Vad skönt att du äntligen fick lite vila. Jag kunde knappt hålla mig vaken på juldagen när all jobb- och julstress till sist hade lugnat sig. Smakbiten gör mig lite frustrerad på Miranda, hennes lite naiva inställning till en stalker. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Genom min blogg har jag haft en och annan som jag uppfattar som stalkers...såna som inte bara kommenterar i bloggen utan skriver mail, tar reda på var man bor, blir vän med min familj och mina vänner på sociala medier...dock utan att direkt göra något tok, men ändå har det känts som att någon invaderar min privata sfär. Ingen behaglig känsla. Tack o lov har jag genom att inte kommunicera direkt med dessa även med tiden blivit av med dem. Tack för smakbit, Gott nytt läs- och skrivår!

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du piggnar till snart! Tack för smakbiten! Det låter som en spännande bok.

  SvaraRadera
 12. Den här boken verkar spännande. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 13. Låter som passande läsning. Jobbigt att krascha sådär. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. jag håller med dig. när en inte har lust att läsa är det något fel. hoppas att du får vila lite under resten av jul - och nyårshelgen. tack för smakebiten! helt okänd bok för mig

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten! Hoppas du mår bättre snart. Är aldrig bra att vara så slut när en går på julledighet.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.