söndag 15 december 2019

Söndagens smakbit, v. 50 Flugfiskarens dotter

Jag har knappt hunnit läsa några fysiska böcker alls den senaste tiden. Sedan två veckor tillbaka tragglar jag fortfarande på i Damkören i Chilbury. Det är tur att den är skriven i brev- och dagboksform, annars hade jag tappat tråden för länge sen. Boken är bra, men tiden och energin finns inte där tyvärr. Jag landar i en trött hög framför teven, fast jag egentligen inte är intresserad av några program och min kreativa sida stillas genom eget författande. Till det har jag ork. Av det ges jag energi.

Just nu läser jag nästan uteslutande via öronen, alltså ljudböcker. Men de läser jag å andra sidan i parti och minut, men det är svårt att skriva ner en smakbit av något som läses in i mitt öra. Därför kommer veckans smakbit från en bok jag läst för några år sedan, men som tål att uppmärksammas! Jag är verkligen förtjust i språket som gör berättelsen så stämningsfull.

Den lilla spannen med hallon var halvfull. Sophies fingrar lyste röda. Munnen vågade hon inte tänka på hur den såg ut. Det var ett par dagar sedan hon hört av Christer och nu tog hon vägen om honom för att höra om smulpaj kunde passa till kvällsmat. Skogen blev allt mer snårig ju närmare hon kom. Hon tog tag i en liten björk och hoppade över en bäck. Sedan sneddade hon upp över sängen och kom upp bakom Christers stuga.
Det hördes röster utanför huset. En kvinna satt i badtunnan med ryggen mot Sophie. Hennes långa blonda hår föll fuktigt ner över den nakna överkroppen. Hon rörde sig lätt fram och tillbaka. Två grövre händer höll om henne.
s. 133 ur Flugfiskarens dotter av Therése Ingmarson
Fler smakbitar här

17 kommentarer:

 1. Smulpaj var längesen jag åt.

  SvaraRadera
 2. Tack för den smakbiten och ha en fin 3:e advent.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, det var en okänd bok för mig

  SvaraRadera
 4. Den här blev jag nyfiken på då när den kom. Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 5. det var just snyggt! ingen trevlig överraskning för Sophie. enligt min mening är smulpaj ingen lämplig kvällsmat. tack för smakebiten. kände inte till författaren

  SvaraRadera
 6. Det var en bok jag inte hade hört talas om förut, så det var ju bra att ta en smakbit ur den!

  SvaraRadera
 7. Ja det kan vara lite klurigt att ha med smakbitar från ljudböcker. Brukar oftast ta ifrån där jag befinner mig, om jag inte fastnat för någon innan och skrivit ner. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Stämningsfullt omslag till boken. Tack för smakbit, känner inte till författaren sen förut. Ha en skön adventsafton med många pepparkakor

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten, trötthet är vanligt så här års-

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Den här påbörjade jag faktiskt, men det blev inte mer än så, var väl inte min typ av bok direkt.

  SvaraRadera
 11. Jag tyckte om den här boken! Ha en fortsatt trevlig tredje advent! Kram Nina

  SvaraRadera
 12. Jag har läst väldigt många e-böcker på sistone men ljudböcker har jag inte riktigt förlikat mig med.

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Det var ingen trevlig upptäckt för Sophie..

  SvaraRadera
 14. En ny bok för mig. Låter trevlig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 15. Skönt att du får energi från ditt eget skrivande! Att lyssna på böcker är ju inte dumt det heller, även fast det var ett bra tag sen jag gjorde det.

  Ha en fin start på veckan - jullovet hägrar väl runt hörnet :-)

  SvaraRadera
 16. Den har jag läst och jag tyckte om den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.