söndag 8 december 2019

Söndagens smakbit, v. 49 Döden och andra lyckliga slut

Igår var det, förutom vår sjuttonåriga bröllopsdag som vi inte hann fira, en riktig skjutsa-runt-i-bil-dag. Jag åkte land och rike kring. Först för att lämna stor-sonen till scoutläger och sedan för att åka med lill-dottern på handbollsmatch. Mannen sov efter nattjobb. När jag kör bil hinner jag plöja en hel del ljudböcker, så det är ju bra. Men jag saknade hemma och att skriva. Jag är slutkörd och har ont precis från topp till tå. Men ... snart är det jul. Lite mindre än två veckor kvar. Nio dagar för att vara exakt. Sedan går jag på jullov.

Veckans smakbit kommer från en riktigt charmig roman med oväntad handling.

Jag kan inte gå till jobbet än. Jag brygger mig en stor mugg ingefärste, häller i en liten skvätt whisky, stirrar på kuvertet och undrar över dess innehåll, nervös och uppspelt på samma gång. Jag sätter mig i soffan med hjärtat i halsgropen, blåser på mitt te, tar en klunk, lutar mig tillbaka och sticker sedan långsamt in fingret under fliken och sprättar försiktigt upp kuvertet. Jag drar ut dess innehåll. Det är två ark (två!) tjusigt velängpapper med hans adress inpräglad överst på det första arket. Det är förstås Elizabeth som ligger bakom brevpappret.
s. 87 ur Döden och andra lyckliga slut av Melanie Cantor
Fler smakbitar här.


16 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS på bröllopsdagen! Firandet av såna har man helt klart rätt att genomföra i efterskott, precis som det är ok att komma med ett grattis lite sent :-D

  Ha en fin andra advent!

  SvaraRadera
 2. Grattis på Bröllopsdagen och firandet kan man ta en annan dag. Skönt med jullov snart också.
  Ha en fin 2:a advent och tack för smakbiten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Feelgood är något jag är i stort behov av nu och jag bara måste försöka klämma in den. Snart.

  SvaraRadera
 4. Grattis på bröllopsdagen även om ni inte hann fira den ordentligt. Jag har 10 arbetsdagar innan jag går på jullov och innan dess ska en vinter/julfest ske på kvällstid med luciaframträdande. Mycket sångtning blir det innan framträdandet på torsdag.
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Grattis till er båda på bröllopsdagen och visst kan ni fira den i efterhand. Jullovet kommer verkligen i rättan tid för det är mycket nu...

  Tack för smakbiten!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Grattis på bröllopsdagen! Boken kände jag inte till, motsägelsefull titel. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 7. Den boken blir jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Grattis på bröllopsdagen. Boken verkar mysig.

  SvaraRadera
 9. Grattis till bröllopsdagen, gillar omslaget, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 10. Wow, vilken annorlunda titel som väcker nyfikenhet! Döden handlar min smakbit också om, dock tror jag den är ruggigare...Grattis på bröllopsdagen, trevlig andra advent!

  SvaraRadera
 11. Grattis på bröllopsdagen! Denna bok verkar intressant. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 12. Ja, det är verkligen fördelen med att köra mycket bil, att man hinner lyssna på ljudböcker. Grattis till den 17-åriga bröllopsdagen!

  SvaraRadera
 13. Fördelen med mycket bilkörning är just ljudböckerna, men så värst mycket andra fördelar kan jag inte komma på.

  SvaraRadera
 14. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 15. Underbar titel! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 16. Titeln väcker lite nyfikenhet. Sett den på jobbet men har inte läst. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.