söndag 1 december 2019

Söndagens smakbit v. 48 Damkören i Chilbury


Är det inte typiskt?! Jag har haft ont i Teres Major i några veckors tid. Hanterbart så där, om än besvärligt. Men igår, lagom till helgen och mitt skrivpass, gjorde jag en hastig rörelse där jag dessutom satt i soffans mjuka fluff, och då vred jag till muskeln ännu värre. Väldigt oskönt. Men rörelsen var nödvändig - helt och hållet i självförsvar. Annars hade jag fått en selfiepinne i huvudet eftersom yngsta sonen var på humör att fäktas. Pest eller kolera valde jag alltså i hast mellan och då blev det så här. Värktabletter = noll effekt så nu är jag lite ... sned. Aja, det är två och en halv vecka kvar till jul. Så inget att hänga läpp för.

Idag är det första december och som grädde på moset dessutom första advent. Ungarna har varsin chokladkalender, helt enligt traditionen, hunden har en och lillkillen har dessutom en Pixi-kalender, men här är det oklart ... det kan nämligen vara så att mamman i huset (alltså undertecknad) har minst lika stor behållning av böckerna som sonen. Win-win!

Och så till veckans smakbit!


Jag fick lust att yttra mig och säga henne att hon hade fel, och rätt som det var hörde jag mig själv säga det högt: "Kanske har vi så ofta fått höra att kvinnor inte klarar av vissa saker på egen hand att vi har börjat tro på det. Och för övrigt är situationen helt annorlunda nu på grund av kriget." Jag såg mig omkring för att få inspiration. "Mrs Gibbs kör själv ut med mjölken numera och mrs Quail har ryckt in som busschaufför - det är många av oss som har fått nya arbetsuppgifter. Kriget har förändrat allt. Varför skulle det inte förändra vår kör?"

s. 42 ur Damkören i Chilbury av Jennifer Ryan
Fler smakbitar här


17 kommentarer:

 1. det låter som en intressant bok. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Inte skönt att ha ont, men du har lite mer än tre veckor kvar till jul att bli bättre på :)

  SvaraRadera
 3. Tack för den smakbiten och ha en bra 1:a advent nu. Och hoppas det rättar tills sig snart med din arm.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Men ajdå... Hoppas du blir bättre snart! Du kanske ska se till att yngste sonen inte har den typen av vapen till hands... ;-)

  Ha nu en riktigt fin första advent!

  SvaraRadera
 5. Håper du blir raskt bra igjen i muskelen! Det er ikke noen god plass å ha vondt. Verdenskrigene har vært en stor pådriver til å få kvinner ut i arbeid. Da mennene kom tilbake, var de ikke fullt så mange og flere kvinner måtte jobbe. Samtidig som kvinnene hadde fått smaken på det å være ute i arbeid.
  Ha en riktig fin adventssøndag!

  SvaraRadera
 6. Jag har en bokkalender, hunden en godiskalender och sambon en ölkalender :)

  SvaraRadera
 7. Om du någon gång känner behov av att ge ut en bok under pseudonym kanske Teres Major kan vara ett alternativ ;)
  Hoppas du snart blir av med värken! Och tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Vilket underbart omslag, jag blev allt lite inspirerad att läsa denna, kanske mest pga tidsepoken. Tack för smakbit och har en skön första advent med familjen

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Roligt bokomslag. :) Ta det lugnt med skuldran. Selfiepinne i huvudet hade ju förstås varit ganska oskönt det också. Av två onda ting... ;)

  SvaraRadera
 10. Den har jag läst, var trevlig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Den tyckte jag om!

  Kram och god 1:a advent

  SvaraRadera
 12. låter smärtsamt, kanske värme hjälper... verkar vara en bok jag skulle kunna gilla.

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Låter som en bok som jag skulle gilla.

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten, den kände jag inte till. Hoppas du blir bättre snart!

  SvaraRadera
 15. Jag har en tekalender i år också!

  SvaraRadera
 16. Den där boken har jag tänkt köpa ett tag. Borde göra det. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 17. Tack för smakbiten! Det låter som en intressant bok.
  (Och så var jag tvungen att googla Teres Major. Nu har jag lärt mig det också :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar. Jag blir så glad. Ha en fin dag och välkommen tillbaka.